Satisfacció del sector agrari pel resultat del debat i exigència als polítics a complir amb els compromissos assolits

El sector agrari català ha fet una valoració positiva del debat monogràfic celebrat al Parlament de Catalunya sobre el món agrari i rural.

Així, la Unió de Pagesos (UP) ha manifestat en un comunicat que aquest debat monogràfic “ha estat fructífer, i les forces polítiques han assolit compromisos que recullen bona part de les propostes plantejades pel sindicat als grups parlamentaris durant els darrers mesos”.

UP demana tant al Govern i als departaments competents com als grups parlamentaris que “apliquin amb la màxima celeritat els acords aprovats pel Parlament”. El sindicat ha anunciat que farà un seguiment per al compliment d’aquests acords, “ja que moltes de les mesures aprovades són urgents per pal·liar els greus problemes que pateixen els sectors agrícoles, ramaders i forestal a Catalunya”.

Poder guanyar-se la vida

JARC exigeix al Govern que “treballi molt seriosament perquè les propostes aprovades arribin realment al camp”. A més, demana que “els agricultors i ramaders no es vegin obligats a vendre els seus productes sota preu de cost, i que es puguin guanyar la vida amb la seva activitat professional. No volen més normatives referides a la cadena alimentària, ni més observatoris de preus, només demanen que s’apliqui la normativa i s’estableixin mesures sancionadores exemplars enfront les pràctiques deslleials”.

Des d’ASAJA es valora “positivament l’oportunitat que representa que és parli del sector agrícola i ramader al parlament de Catalunya. Tot han estat molt bones paraules i grans defensors d’un sector que tots els grups parlamentaris han destacat com a sector estratègic, el primer exportador i creador de riquesa”. Al mateix temps, “tots han estat d’acord en que perdem cada vegada més la nostra renda, per tant alguna cosa no funciona, com vendre a preus per sota el que costa produir, a més, també, som els menys subvencionats de l’Estat i en el conjunt de la UE, aspecte que ha ressaltat el president de la Generalitat, Artur Mas, en el seu discurs”.

ASAJA ha indicat que “tots els grups aposten pels productes de proximitat Km-0, però els que hem apostat com ASAJA des de fa 3 anys pel projecte km-0, no hem vist ni cinc euros d’ajuda”. En definitiva “molt parlar i poc ajudar”.

Per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) “la resolució final recull tots els aspectes que considerem bàsics per al futur del cooperativisme agrari, després que la pràctica totalitat dels diputats hi hagin votat a favor”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: