El Departament d’Agricultura destinarà al voltant de 2,5 milions d’euros a l’ajut a la Cooperació per a la Innovació

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha convocat els ajuts a la cooperació per a la innovació a través del foment de la creació de grups operatius de l’Associació Europea per a la Innovació (AEI) en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles i la realització de projectes pilot innovadors per part d’aquests grups.

Aquesta línia d’ajuts s’emmarca en l’operació 16.01.01 del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR) 2014-2020. L’import total de la convocatòria és de 2.560.000 euros, cofinançats en un 57% pel pressupostos del DARP. El Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) aporta el 43% restant, com va publicar divendres 8 de juny el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

L’objectiu d’aquest ajut, que compta amb un pressupost total de 17,6 milions d’euros per a tot el període de programació del PDR de Catalunya 2014-2020, és facilitar la creació i el funcionament de Grups Operatius a través del plantejament i redacció de projectes d’innovació i la realització de projectes pilot innovadors. Els Grups Operatius constitueixen un instrument d’innovació que permet el sector resoldre problemàtiques concretes o aprofitar oportunitats detectades, a partir del treball col·laboratiu entre diferents entitats (empreses agràries o forestals, cooperatives, indústries agroalimentàries, agrupacions de productors, universitats, centres de recerca, i altres agents de la cadena).

Des de la primera convocatòria, l’any 2015, el DARP ha aprovat un total de 162 iniciatives de Grups Operatius, que suposen un pressupost aproximat de 15 milions d’euros i que han suposat la implicació de prop de 400 empreses. D’aquestes iniciatives, 51 corresponen a plantejament i redacció de projectes d’innovació, i 111 corresponen a projectes pilot innovadors. Els projectes pilot són projectes plurianuals i es troben en fase d’execució, amb excepció dels corresponents a la convocatòria 2015, que ja han finalitzat.

Els projectes finançats per aquesta línia d’ajuts han de ser innovadors i implicar l’execució d’una acció en comú, alhora que han de fomentar la innovació, la cooperació i el desenvolupament de la base de coneixements en les zones rurals, enfortint els lligams entre l’agricultura, la producció d’aliments, la silvicultura, i la investigació i la innovació incloent l’objectiu de millorar la gestió i el rendiment mediambiental.

Els resultats obtinguts de l’execució d’aquests projectes es divulguen a través de la xarxa d’innovació agroalimentària de Catalunya (Xarxa-i.cat) i de l’AEI.

Enllaç a la Resolució de la convocatòria publicada al DOGC: http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/7645/1681273.pdf

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: