Publicats els preus al consumidor de la fruita de llavor

Des d’ara i amb periodicitat setmanal, l’Observatori Agroalimentari de Preus del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya publicarà els preus mitjans que paguen les llars catalanes per la compra de fruita de llavor. Així, el preu mig pagat pel consumidor la primera setmana d’octubre ha estat de 1,64€ per la poma i 1,45€ per la pera. 

Des de la primera setmana de juliol i fins a mitjans de setembre es va publicar aquests mateixos preus corresponents, en aquest cas, al préssec i a la nectarina. En base a aquesta experiència d’enguany i a la de 2017, es va considerar que aquesta era una informació útil per al sector productor, com també per a les altres baules de la cadena de distribució i per als propis consumidors, atès que ofereix setmanalment els preus que paguen aquests darrers per les pomes i les peres que es consumiran a la llar i així millorar la transparència en les diferents baules de la cadena.

El DARP ha contractat a Kantar Worldpanel l’elaboració d’aquests preus, que obté a nivell de Catalunya a partir d’una mostra de 2.017 llars, repartides en 283 punts de sondeig amb presència garantida de panelistes en totes les poblacions de més de 10.000 habitants i mostra representativa de les més petites.

Els preus que es publiquen en el web del Departament, en l’enllaç: http://agricultura.gencat.cat/ca/departament/estadistiques/observatori-agroalimentari-preus/preus-consumidor/, i ara corresponen a la primera setmana d’octubre. A principis de la setmana vinent es publicarà els de la segona setmana i així successivament fins a finals d’any, amb la probable pròrroga fins a finals de campanya de fruita de llavor.

Amb la publicació d’aquests preus al consumidor es complementa la informació resultant de la publicació dels preus sectorials de referència (preus a sortida de central) de la fruita de llavor que s’iniciarà en les properes setmanes i que es continuarà fins a finals de campanya (primavera 2019).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: