Comença el compte enrera per als premis Porc d’Or

La vintena edició dels prestigiosos Premis Porc d’Or a l’excel•lència en la producció porcina ja és aquí. Organitzats un any més per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Departament d’Agricultura de la Generalitat, compten amb la col·laboració, com ja és habitual des dels seus inicis, de l’empresa de salut animal Zoetis, a més del suport l’Ajuntament de Lleida i de la Interprofessional Interporc, que al costat de Zoetis són coorganitzadors.

Aquest any la celebració de la gala de lliurament de Premis Porc d’Or tornarà als seus orígens i tindrà lloc a Lleida el divendres 21 de novembre.

Amb l’assistència de més de 650 professionals de la porcicultura, entre ramaders de tot Espanya, empreses i personalitats lligades a aquest sector, així com autoritats locals, autonòmiques i estatals, la gala dels premis Porc d’Or suposa el gran esdeveniment anual per el sector ramader en general i el porcí en particular.

Com a novetat, s’introdueix el Premi al Nombre de garrins deslletats per truja de Baixa (LDCB), que ha passat a substituir el guardó al Nombre d’Garrins Nascuts Vius. El LCDB és un gran indicador del bon maneig i de determinats paràmetres de benestar, així com del rendiment productiu i econòmic de les explotacions.

D’aquesta manera, els Premis Porc d’Or es concedeixen a les granges que remeten periòdicament les seves dades al BDporc (Banc de Dades de Referència del Porcí Espanyol), atenent als criteris d’Nombre de garrins deslletats per truja de Baixa (LDCB), taxa de Parts (TP) i Productivitat Numèrica (PN).

Les granges aspirants pertanyen a diferents categories, establertes en funció del nombre de truges en l’explotació (1a fins a 200 truges, 2a de 201-500 truges, 3a de 501 a 1.000 truges, 4a de 1.001 a 2.000 truges i 5a més de 2.001 truges ).

120 nominacions entre 622 granges

Aquest any seran 120 les nominacions a les quals opten granges seleccionades entre 622 explotacions analitzades adherides al BDporc. Només algunes s’alçaran en la pròxima gala dels Premis Porc d’Or 2014 amb una o diverses de les 45 estatuetes d’Or, Plata i Bronze.

A aquests 45 guardons cal afegir els tres Premis Especials: Premi Porc d’Or amb Diamant, màxima categoria; Premi Porc d’Or del Ministeri d’Agricultura a la Sanitat, el Benestar Animal i el Medi Ambient; i el Premi a la Màxima Productivitat Numèrica.

El jurat encarregat de determinar quines de totes aquestes explotacions seran guardonades està compost per personalitats de reconegut prestigi en la indústria porcina, la investigació ramadera i l’administració.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: