Alimentària 2018 serà la seu del congrés internacional de la gran distribució majorista organitzat per Mercabarna

Per primera vegada Alimentària acollirà el congrés internacional de la Unió Mundial de Mercats Majoristes (WUWM, Word Union Wholesale Markets) organitzat per Mercabarna. El congrés, que arribarà a la XXXIIIa edició, se celebrarà del 16 al 18 d’abril de 2018 a Fira de Barcelona, ​​dins el marc del saló Alimentària. Un esdeveniment que garanteix la presència al saló de la gran distribució majorista, gerents i directors de mercats de més de 30 països.

La regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, ha explicat l’objectiu de celebrar a la seu d’Alimentaria: “d’aquesta manera Barcelona es convertirà durant una setmana a la capital mundial de l’alimentació, amb la participació de representants de tota la cadena de valor de tot el món”. La candidatura de Barcelona, ​​que competia amb les de Mèxic D.F. i Estrasburg, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, ​​el departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya i la Fira de Barcelona.

Claus per guanyar la candidatura

Segons la presidenta de Mercabarna, “per guanyar la candidatura han estat fonamentals diversos factors: el prestigi de Mercabarna entre els mercats majoristes del món, el fet de fer el congrés en el marc d’una fira de la rellevància internacional com és Alimentària, i la importantíssima xarxa de mercats minoristes (43 mercats) de Barcelona, ​​que la situen com un referent en aquest tipus de distribució”.

El certamen acollirà uns 300 delegats, entre representants i empresaris dels mercats alimentaris més importants del món, sobretot majoristes però també minoristes, d’uns 30 països. Sota el lema ‘Els mercats del futur: responsables i eficients’ el congrés tractarà sobre la responsabilitat social dels mercats cap a la societat i el medi ambient. En aquest sentit, es parlarà de malbaratament alimentari, dels mercats com a agents generadors d’’ocupació, de la importància de l’educació dels nens en hàbits alimentaris, de l’excel·lència en la gestió de residus, l’eficàcia energètica i la mobilitat eficient. Així mateix, el congrés parlarà sobre els mercats com a vertebradors socials i les aliances de futur entre els mercats majoristes i els detallistes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: