Les obres que vulguin optar als premis del llibre i de l’article tècnic agrari s’hauran de presentar abans del 24 de juny

Fira de Lleida ha convocat el 46è Premi del Llibre Agrari i el 2n Premi de l’Article Tècnic Agrari, organitzat en el marc de la 63a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 32a edició del saló Eurofruit, certàmens que tindran lloc del 28 de setembre a l’1 d’octubre de 2017. El premi atorgat al guanyador de la convocatòria del Llibre Agrari serà de 3.500 euros i de 1.500 euros per al de l’Article Tècnic.

L’entitat editora o persona participant haurà de remetre com a mínim cinc exemplars del llibre. En el cas de l’Article Tècnic, s’ha de remetre en fitxer pdf juntament amb la informació corresponent a l’entitat editora, revista i número o mitjà en què s’ha publicat o, quan correspongui, direcció url. Si són articles tècnics editats en format paper, s’han de lliurar un mínim de cinc exemplars de la revista. En tots els casos, els documents s’han de dipositar abans del dia 24 de juny de 2017 a l’adreça següent: Fira de Lleida. Premi del Llibre Agrari. Edifici Mercolleida. Av. Tortosa, 2 de Lleida o al correu electrònic ipineda@firadelleida.com.

Ambdues convocatòries —per a llibres i articles tècnics— tenen com objectiu principal distingir les obres o els articles publicats recentment en format imprès o digital que suposen una aportació remarcable dins el sector agroalimentari o l’àmbit rural i estimular la creació de nous treballs de caràcter científic, tècnic o divulgatiu que permetin incrementar la literatura destinada als sectors esmentats.

Publicats entre l’1 de juny de 2016 i el 31 de maig de 2017

Els guardons són oberts als llibres i els articles tècnics publicats durant el període comprès entre l’1 de juny de 2016 i el 31 de maig de 2017 per editorials, institucions o autors sobre temes relacionats amb la producció agrària i forestal, veterinària i salut animal, la indústria alimentària, els espais verds, la gestió del territori, la preservació ambiental, l’economia agroalimentària i l’àmbit rural, en general. Poden optar al premi els llibres escrits en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat espanyol i han de disposar del corresponent codi ISBN (Número Internacional Normalitzat del Llibre). No s’admetran reedicions, llevat que representin un canvi substancial en el contingut de l’obra.

El jurat és integrat per professionals i tècnics de les disciplines de les obres presentades i per representants de cadascuna de les institucions patrocinadores (Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Pèrits de Catalunya, Col·legi de Veterinaris de Lleida, Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, Col·legi d’Enginyers de Forests a Catalunya i CaixaBank).

Veredicte inapel·lable del jurat

El veredicte del jurat serà inapel·lable i es farà públic el mes de setembre d’enguany i el lliurament dels premis es durà a terme en la cloenda de la 63a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel. Durant aquesta cerimònia els autors que hagin obtingut el primer premi exposaran els aspectes fonamentals de l’obra guanyadora.

En l’anterior edició, ‘Manual veterinario de la aves rapaces’, obra escrita per Alfonso Bañeres de la Torre, va obtenir el primer premi del Llibre Agrari, mentre que els dos articles tècnics guardonats van ser ‘Tratamiento de leptospirosis y brucelosis porcina’, de Lorenzo Fraile, i ‘La moniliosis del almendro’, susceptibilidad varietal en Andalucía, de A. Ollero, M. Lovera, L. F. Roca. O. Arquero i A. Trapero.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: