La consellera Serret destaca el paper del Centre Tecnològic Forestal per al desenvolupament sostenible del país

“No hi ha cap país forestal sense una recerca potent, i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), centre de referència internacional, ha contribuït a fer entendre que Catalunya és un país de boscos que cal gestionar”. Amb aquestes paraules la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha reconegut el paper del CTFC, que ha definit com a “estructura clau per al desenvolupament sostenible del país”. Aquestes declaracions les ha fet davant prop de 200 persones reunides a Solsona per celebrar el vintè aniversari del Centre, en un acte en què també han participat el director del CTFC, Denis Boglio, i l’alcalde de Solsona, David Rodríguez.259733c3-235d-42b2-b11b-1f1a16150fd6

En el decurs de la seva intervenció, Serret ha reivindicat el paper del Centre, per la seva gran capacitat de respondre a les necessitats de la societat i per acompanyar canvis socials i culturals que contribueixin a la dinamització i  innovació del sector. “El CTFC genera coneixement, en contacte amb el sector i el territori, i transfereix aquest coneixement, fet que es tradueix en actuacions i polítiques adaptades a la realitat del país”, ha afirmat la consellera. En aquest sentit, Serret ha destacat l’aportació de Centre per assolir “grans fites”, com el Pla General de Política Forestal, la creació de l’Associació d’Ens Locals Forestals de Catalunya o el disseny de l’estratègia catalana de biomassa, entre d’altres.

La titular d’Agricultura del Govern català ha deixat clar que els “reptes del Centre no són diferents dels del sector i dels del País que volem construir: oferir eines per a la gestió sostenible i la conservació dels ecosistemes, boscos i espais naturals de Catalunya“. Aquest repte s’ha d’afrontar “donant més valor als nostres boscos, que representen el 60% de la superfície de Catalunya i que són la nostra primera infraestructura, aportadora de grans beneficis per al conjunt de la societat”. En aquest sentit, la consellera ha considerat imprescindible fer esforços per treballar conjuntament  propietaris privats i públics i administració “per impulsar la política forestal que el país necessita”.

900 projectes, 1.135 convenis,250 llibres i 800 cursos

Es compleixen els 20 anys de la inauguració del Centre, ubicat en aquell moment a l’edifici del Seminari, primera seu de la institució. L’edifici es va rehabilitar per poder acollir l’entitat de nova creació, nascuda d’una iniciativa del Consell Comarcal del Solsonès, la Diputació de Lleida i la Universitat de Lleida on s’hi va incorporar ben aviat la Generalitat.

Durant aquests 20 anys d’activitat, s’han dut a terme gairebé 900 projectes (locals, nacionals i internacionals). Ha participat en la publicació de 250 llibres, i ha publicat 550 articles científics sobre els treballs realitzats (l’any passat es van publicar uns 70 articles SCI).  A més, ha signat 1.135 convenis amb diferents entitats, organitzacions i institucions, públiques i privades de tot el món per dur a terme les seves activitats.

Pel que fa a la formació, ha organitzat més de 800 cursos amb una assistència de 14.600 alumnes. A més, unes 13.000 persones han assistit a les més de 330 jornades organitzades. En total, s’han impartit gairebé 55.000 hores de formació.

L’acte de celebració ha acabat amb un taller sensorial del suro, a càrrec de l’Institut Català del Suro, entitat que enguany ha celebrat el seu 25è aniversari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: