JARC-COAG preveu que la collita de raïm d’aquesta campanya disminueixi un 40% per la sequera acumulada

L’organització agrària JARC-COAG augura un descens del 40% en la collita de raïm d’enguany a Catalunya com a conseqüència de la manca de pluges del passat hivern. Una vegada realitzada la recol·lecció de les varietats de chardonnay i macabeu, els viticultors de la zona de l’Alt Penedès han comprovat com l’entrada de raïm ha sigut acceptable, però amb un pes molt inferior. En aquest sentit, la cap sectorial de la vinya i el vi de JARC-COAG, Isabel Vidal, comenta que “les perspectives que teníem a la primavera no s’han complert i la producció ha baixat considerablement amb un raïm que ha crescut petit per la manca d’aigua”.Verema1

Les vinyes de l’Alt Penedès estan acusant el dèficit hídric (manca de precipitacions a l’hivern) i l’excés de temperatures d’aquest estiu. En el cas de les varietats més tardanes, Vidal assegura que les pèrdues no seran tan importants, encara que en moltes ocasions estaran al voltant del 20 o del 30%. La cap sectorial de la vinya i el vi de l’organització agrària recorda que en aquests moments les varietats que s’estan recollint estan destinades, principalment, al mercat del cava.

Irregularitat

La collita serà més positiva en algunes zones de la comarca de la Terra Alta (Tarragona), on les finques compten amb reg de suport. Així, el responsable de JARC-COAG a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Vela, explica que “la producció de raïm augmentarà entre un 30 i un 40% a les finques que disposen de reg, que són aproximadament un 70% del total, tot i que en les de secà la collita també ha baixat molt”. La mateixa situació s’ha produït a l’Anoia, on la recol·lecció de la varietat chardonnay ha disminuït un 50%.

D’altra banda, a les comarques de Girona, la producció es reduirà entre un 40 i un 50% per la sequera i per les ventades del passat mes de juny, que van dificultar l’aplicació dels tractaments a la vinya, segons afirma el president de JARC-COAG a Girona, Joaquim Suñer.

Preus més alts que al 2015

Pel que fa als preus, les cotitzacions en origen han augmentat respecte a la campanya passada. Les empreses compradores han actualitzat els preus a l’alça. D’aquesta manera, els viticultors estan rebent entre 0,40 i 0,45 euros per quilo de raïm per les varietats que van destinades a l’elaboració de cava, el que suposa entre un 10 i un 20% més que l’any passat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: