La Mostra de Vins i Caves de Catalunya rep aquest any 155.000 visitants, 10.000 més que el 2012

Les fotos premiades al concurs d'Instagram  'Els vins catalans tLa 33a Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que organitza cada any el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) mitjançant l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i la Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), amb el suport del sector vitivinícola català, ha estat visitada per 155.000 persones, que van superar els 145.000 visitants del 2012, i els tastos van ser 97.000, 12.000 més que en l’edició anterior, xifra molt elevada ja que es tractava només de quatre dies de certamen. Quant a la participació de cellers, enguany van ser un total de 64, 3 més que l’any anterior, amb més de 550 referències de vins i caves (25 referències més que l’any passat).

Pel que fa a la botiga, espai on es podien adquirir els vins i caves presents a la Mostra, que se celebra coincidint amb les Festes de la Mercè de Barcelona, la seva acceptació va creixent i es va consolidant, amb una venda de 3.600 ampolles.

En relació amb l’acceptació de la copa Riedel, es pot constatar que també va creixent (15.000 copes venudes) i, pel que fa al lloguer, novetat d’aquest any, se’n van arrendar 6.000.

Espai Selecció

A l’Espai Selecció de la Mostra, on es podien degustar els vins icones de la fira, ha tornat a tenir molt bona acollida entre els participants i s’han ofert  5.000 tastos. Aquest Espai va comptar amb la col·laboració d’Enomatic i l’Escola d’Hoteleria i Turisme CETT.

Un altre factor a tenir en compte aquest any han estat les dues Sales de Tast  (una més que en l’edició anterior) per donar a conèixer i difondre la cultura del vi. Aquestes sales han acollit més de 700 persones distribuïdes en cada una de les 25 sessions de tast de vins i 4 de maridatge amb  formatges.

En aquesta edició la Mostra també va acollir, amb motiu del seu 30è aniversari, l’associació ACREFA, Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà, els quals van lliurar més de 20.000 tastos de formatges acompanyats dels pans d’El Fornet.

Enguany, l’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha participat a la Mostra de Vins i Caves de Catalunya i, per primer cop, amb un espai destacat on ha promocionat i comercialitzat entre el públic català l’oferta d’enoturisme a Catalunya. En aquest espai han participat Ruta del Vi de Lleida, Enoturisme Penedès, Ruta del Vi DO Empordà, Associació Enoturisme Priorat, Viatge de Vi, Cavaemotions, Viemocions, Vinus Travel i el Club de Cultura TR3SC. A més, es van dur a terme una trentena de presentacions i l’ACT va presentar “El Viatge dels Sentits”, una proposta lúdica per conèixer el territori i les diferents zones vitivinícoles catalanes, per on van passar més 700 persones.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: