La granja gironina Can Ballau s’endú el Porc d’Or a la màxima productivitat d’aquests prestigiosos guardons

La granja Can Ballau, situada a Corts (Girona), de l’empresa Can Ballau SCP (Pinsos Sant Antoni), ha rebut el guardó a la màxima productivitat en la XXV gala de lliurament dels premis Porc d’Or, celebrada a Lleida. Aquesta explotació compta a l’actualitat amb un cens de 165 truges. El gran nivell productiu i el bon ritme de reproducció d’aquesta granja  han estat possibles gràcies a les bones mesures de bioseguretat, però també per l’excel·lent mentalitat organitzativa de la plantilla i la seva constància diària, que ha permès assolir excel·lents resultats tècnics i d’eficiència.

Pel que fa al Porc d’Or amb diamant, aquest s’ha lliurat a l’explotació considerada com la millor en termes generals, en concret a la granja Peculo – Agropecuaria del Isábena, de l’empresa Mazana Piensos Compuestos, situada a Capella (Osca). El Grup Mazana ja va guanyar fa dos anys el Porc d’Or a la Màxima Productivitat amb un altre de les seves granges, la Puebla. Es tracta d’un grup empresarial de caràcter familiar amb seu a Capella, de la comarca aragonesa de la Ribagorça, que aplica un mètode de gestió que garanteix en tot moment la seguretat i la qualitat alimentària.

El tercer premi especial, el Porc d’Or del MAPA  a ‘Sanitat, benestar animal i medi ambient’ ha anat a parar a Pontevedra, concretament a la localitat de Nudesa, on se situa la Granja Sueiro.

En termes d’innovació s’ha premiat l’empresa Explotacions Pellicer Sorolla S.L, situada a Terol, que s’ha endut el Porc d’Or Zoetis a la Innovació pel seu nou projecte dirigit a reduir les baixes per aixafament en la maternitat porcina mitjançant l’ús d’un sistema d’aire comprimit per dissuadir els garrins de situar-se sota de la seva mare quan aquesta s’aixeca. A més dels quatre premis especials també s’han lliurat 45 estatuetes d’or, plata i bronze, segons categories

Els premis Porc d’Or estan organitzats per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, juntament amb l’empresa de salut animal Zoetis i la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc), i amb el suport de La Paeria – Ajuntament de Lleida i Mercolleida.

Empat a 13 estatuetes entre Catalunya i Aragó

Catalunya es posiciona, juntament amb Aragó, en el primer lloc de la classificació de premiats, amb tretze estatuetes (7 ors, 3 plates i 3 bronzes), de les quals vuit corresponen a granges de la demarcació de Barcelona, ​​dues de Lleida i tres de Girona. A continuació, se situen Castella i Lleó, Navarra, Castella la Manxa i La Rioja. En total, han estat premiades 49 granges de les 127 que optaven de partida aquest any als premis Porc d’Or.

En l’acte celebrat a Lleida, que ha aplegat prop d’un miler de professionals del sector porcí de tot l’Estat,  i que ha presidit la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà també han assistit l’alcalde de Lleida, Félix Larrosa; el secretari general d’Agricultura i Alimentació del MAPA, Fernando Miranda; la directora general d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya, Elisenda Guillaumes; el president de l’Organització Interprofessional Agroalimentària del Porcí de Capa Blanca (Interporc), Manuel García; el director general de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), Josep Usall; i el director general de Zoetis, empresa co-organitzadora dels premis, Félix Hernáez.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: