Millores i insuficiències en el benestar animal a la UE

El Tribunal de Comptes Europeu ha realitzat un informe sobre el benestar animal a la Unió Europea (UE). La principal conclusió és que les accions de la UE han de reduir la diferència entre uns objectius ambiciosos i la seva aplicació pràctica.

El Tribunal considera que les mesures de la UE per millorar el benestar animal van tenir èxit en alguns àmbits, com ara l’estabulació en grup de les truges i en la prohibició de gàbies no condicionades que restringeixen el moviment de les gallines ponedores. Per contra, va trobar demores i insuficiències en alguns aspectes relacionats principalment amb el escuament dels porcs, l’ incompliment de les normes sobre transport de llarga distància i el transport d’animals no aptes i l’ús de procediments d’atordiment en el sacrifici.

Per examinar com es controla el benestar dels animals de granja, així com l’aplicació global de l’estratègia de benestar animal de la UE, els auditors van visitar cinc estats membres: Alemanya, França, Itàlia, Polònia i Romania.

El Tribunal considera que els Estats membres han establert disposicions adequades per als controls de condicionalitat del benestar animal. No obstant això, cal millorar la coordinació amb les inspeccions oficials. En alguns casos, les sancions aplicades pels organismes pagadors no eren proporcionals a la gravetat de les irregularitats.

Una millor coordinació entre els controls de condicionalitat i els recursos financers de la PAC podria promoure normes de benestar animal més estrictes.

En l’informe, els auditors formulen un seguit de recomanacions adreçades a la Comissió Europea perquè millori la gestió de la política de benestar animal. Les mesures es refereixen al marc estratègic per al benestar animal, a la necessitat de comptar amb una execució més eficaç, a les orientacions per aconseguir el compliment, al reforç dels vincles entre el sistema de condicionalitat i el benestar animal, i a les mesures per abordar millor els objectius de benestar animal a través de la política de desenvolupament rural.

J.D.M.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: