Els productors de porcs de Colòmbia utilitzaran el BDPorc de l’IRTA, tal com ja fan ara els d’Espanya i de Portugal

La Asociación Colombiana de Porcicultors (PORKCOLOMBIA), representat pel seu president executiu, Sr. Carlos Alberto Maya Calle, i el director general de l’IRTA, Sr. Josep M. Monfort, han signat un acord per tal d’integrar el BDPorc (Base de Dades del Porcí) a la indústria de producció porcina colombiana.untitled

El BDPorc és actualment una base de dades i un servei destinat al sector porcí espanyol (BDPorc Espanya) i portuguès (BDPorc Portugal) que proporciona informació de referència a les empreses de producció porcina com a eina d’ajuda a la presa de decisions.

Amb la signatura d’aquest acord, el BDPorc s’estén a Colòmbia, on els membres de PORKCOLOMBIA enviaran periòdicament les dades de producció de les seves explotacions al sistema BDPorc, gestionat per l’IRTA, i rebran, així, els respectius informes individuals i comparatius amb els seus grups de referència (explotacions de mides similars, zones geogràfiques, sistemes de producció, etc.).

D’altra banda, amb la creació del BDPorc a Colòmbia es dona també el primer pas per a una propera celebració dels Premis Porc d’Or en aquell país, tai i com s’ha fet aquest any a Portugal (els Porco d’Ouro) el passat mes de juny.

D’aquesta forma ja són 3 els països on s’ha implementat el sistema BDPorc en la producció porcina: Espanya, Portugal i Colòmbia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: