Més sobre el glifosat

“Deixar el glifosat costa entre 50 a 160 €/ha” era el titular d’una nota, d’origen francès, publicada el 23 de maig. Segons aquesta informació, no utilitzar l’herbicida glifosat pot suposar a l’agricultor un cost addicional d’entre 50 a 160 €/ha, d’acord amb els càlculs realitzats per la sectorial francesa de productors de blat. L’eliminació del glifosat suposaria haver de fer un escardat | triat mecànic, que podria suposar unes 12.7 milions d’hores addicionals de treball per any per als cultius a França.

A nivell de França, suposaria un cost de 950 M€, que no només és una xifra colossal, sinó que a més, el sector cerealista travessa una situació de gran precarietat. Per aquest motiu, la sectorial ha demanat a l’Assemblea Nacional de França suport financer de l’estat per ajudar els agricultors a deixar el glifosat en els propers anys.

La sectorial també ha assenyalat que juntament amb el impacte negatiu econòmic que suposa la no utilització del glifosat, també té un impacte negatiu mediambiental, a causa del consum d’energia causat per l’augment en l’arada, estimat en 87 milions de litres de combustible addicionals anualment .

Al novembre 2017, la Unió Europea va poder renovar l’autorització del glifosat per 5 anys (tot i que la proposta inicial de la Comissió era de 15 anys), gràcies al fet que el ministre alemany d’Agricultura va canviar el seu vot en l’últim moment (tema que ha estat molt controvertit a Alemanya). França va ser un dels països que més va pressionar perquè no es renovés l’autorització d’aquest herbicida i qui vol la seva eliminació definitiva. No obstant això es pot apreciar quin serà el cost. Els que tant pressionen estan disposats a pagar aquest cost?

J.D.M.

Una resposta

  1. […] Més sobre el glifossat. Agropres […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: