La previsió de collita de poma apunta un increment de l’11% i la de pera un descens del 8% en relació a l’any passat

93db0a2c-bff6-4938-8c26-f9a006488dd2Les previsions de collita de fruita de llavor per al 2016 apunten un increment de l’11% en poma i un descens del 8% en pera respecte a l’any passat, segons les dades elaborades per AFRUCAT en col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), que han presentat la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, i el director general de l’associació empresarial de la fruita de Catalunya Afrucat, Manel Simon.

En volum, la producció de poma a tot Catalunya es preveu que se situarà en 308.720, 30.950 més que el 2015. D’aquestes, 221.930 està previst que es recullin a Lleida i 83.600 tones a Girona, xifres que suposen un increment d’un 13% i un 6%, respectivament, en relació amb la collita de l’any passat. Pel que fa Barcelona i Tarragona, la producció de poma també està previst que s’incrementi, a la primera creixerà un 3%, amb 1.660 tones i la segona, un 6% amb 1.530 tones.

En pera, s’espera una collita de 136.160 tones, 11.568 menys que el 2015, 129.270 tones a Lleida i 5.040 a Girona. Ambdues demarcacions reduiran en un 8% el total de tones de pera recollides en comparació amb l’any passat. A Tarragona, la previsió és que es recullin 1.250 tones de pera, un 0,4% menys que l’any passat i a Barcelona, amb una producció de 600 tones, és la única demarcació on les previsions de recollida de pera augmenten.

DSCF0027A nivell varietal, en poma destaquen els increments en el grup de les Fuji (un 26% més), les Gala i estiu (un 16% més) i les Granny Smith i les Golden (amb un 12 i un 10% més cadascuna). Per la seva part, en pera el descens més acusat es dóna en el grup de les William i Barlet i en el de les Conference (un 11% i un 10% menys, respectivament).

La directora general d’Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, ha destacat el significatiu descens en la producció de pera i ha valorat molt positivament l’increment en les previsions de poma, ja que “recuperem el potencial productiu després del descens de producció registrat la campanya passada”. Pel que fa al descens en la previsió de collita de la pera, el director d’Afrucat ha apuntat com a causes la combinació de diferents factors, com ara l’afectació de les plagues, l’evolució d’alguns ajuts i altres qüestions més conjunturals. Segons Manel Simon, la producció de per a Lleida s’ha reduït al voltant d’un 50% en els darrers 20 anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: