La granja osonenca Sant Martí aconsegueix aquest any el Porc d’Or de Diamant i el de la Màxima Productivitat

El màxim guardó, el Porc d’Or amb Diamant, i el Premi Especial a la Màxima Productivitat han anat a parar per primera vegada en les 21 edicions dels prestigiosos premis Porc d’Or a la mateixa explotació: Granja Sant Martí, de l’empresa Pinsos Grau, S.A., de la localitat de Sant Martí de Centelles (Barcelona), que ha batut un nou rècord amb 34,78 garrins deslletats por truja i any.DSC_0257

La granja lleidatana Albesa Ramadera, pertanyent a l’empresa Piensos Costa i situada a la localitat d’Albesa (Lleida), aconsegueix el Premi Especial Porc d’Or del MAGRAMA a “Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient”, lliurat per la pròpia ministra d’Agricultura. Isabel García Tejerina.

En la XXI edició dels prestigiosos Premis Porc d’Or a l’excel·lència en la producció porcina, Catalunya ha estat de nou la comunitat autònoma més premiada.

Catalunya en primer lloc una altra vegada

A més d’alçar-se amb els tres Premis Especials Porc d’Or (el de “Diamant”, el del MAGRAMA a “Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient” i el que es lliura a la “Màxima Productivitat”), s’ha situat en primer lloc a la classificació dels premiats.En concret, Catalunya ha rebut un total de 20 guardons, que han anat a parar a 18 granges. D’aquests, 13 han recaigut a Barcelona, cinc a Lleida i dos a Girona, amb un total de set estatuetes d’or, set de plata i sis de bronze.

El segueix en la classificació Aragó, que ha obtingut un total de 12 distincions (quatre més que en l’edició passada) per a 10 granges, dels quals nou han anat a parar a Saragossa i tres a Osca. D’aquestes estatuetes, quatre han estat d’or, cinc de plata i tres de bronze.

Navarra s’ha alçat amb el tercer lloc amb cinc granges que han aconseguit cinc estatuetes (dues d’or, una de plata i dues de bronze).

A continuació se situen Castella i Lleó, desbancada del seu habitual tercer lloc, amb tres premis per a explotacions d’Àvila, Segòvia i Zamora; País Basc amb una granja premiada i dos guardons; i, finalment, Castella-La Manxa (Conca), la Comunitat Valenciana (València) i Galícia (Ourense) amb un guardó cadascuna d’elles.

En termes generals, han estat premiades vuit comunitats autònomes de les deu nominades i 40 granges de les 98 nominades als premis.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: