La ministra d’Agricultura no veu viable una denuncia a la CE per la manca de mesures per la crisi de preus de la fruita

La ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, ha assenyalat que no veu “molt viable” la denúncia contra la Comissió Europea (CE) que volen presentar empreses fructícoles de Lleida i l’Aragó , amb el suport entre altres de la Generalitat, per laDSCN4164 manca de mesures preses per fer front a la crisi de preus de la fruita de pinyol i el veto rus. García Tejerina ha recomanat que s’ho pensin abans de posar-se en una causa que “serà llarga i costosa i que no té garanties de tirar endavant”. A més, va defensar que la CE havia actuat amb celeritat prenent mesures davant el veto rus amb caràcter retroactiu.

La ministra va fer aquestes declaracions abans de la gala de lliurament del Premis Porc d’Or, que va presidir a la capital del Segrià, acompanyada, entre altres del conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

Aixi mateix, va assenyalar que el Govern central busca mercats alternatius per ajudar al sector ramader a combatre el veto rus, i va ressaltar, que malgrat aquesta situació des de gener a agost d’aquest any les exportacions ramaderes espanyoles havien crescut el 12%.

Nou mercat a Taiwan

En aquest sentit va afegir que estan treballant en l’obertura de mercats alternatius, i “hem obert recentment el de Taiwan”. La ministra va comentar que el porcí genera 6.300 milions d’euros anuals i exporta el 40% de la seva producció, per valor de 3.300 milions d’euros.

En referència a la problemàtica generada, sobretot a Catalunya, pel tancament de les plantes de cogeneració de purins arran de les retallades estatals a les energies renovables, García Tejerina va defensar que el Govern es va comprometre a posar “totes les mesures” perquè aquest no afectés al sector i perquè els pogués donar una sortida ambientalment sostenible als excedents de purins. Sobre aquest tema el conseller Pelegrí va dir que l’Estat havia transferit a Catalunya uns 3,3 milions perquè els ramaders puguin desenvolupar diferents actuacions per a una correcta gestió dels purins.

Pelegrí va aprofitar l’ocasió per demanar a la ministra d’Agricultura que continuï la col·laboració per millorar la competitivitat del sector porcí català i espanyol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: