La Granja Marganell, de Pinsos Grau, aconsegueix el Porc d’Or de Diamant 2016 a la gala celebrada a la ciutat de Vic

premiosespecialesLa Granja Marganell, situada a la localitat del mateix nom, de l’empresa Pinsos Grau, SA, s’ha alçat amb el premi especial Porc d’Or amb Diamant, màxim guardó de la 23a gala de lliurament dels premis Porc d’Or, que es va celebrar divendres 4 de novembre a Vic, encapçalada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i que va obrir la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret. L’acte va aplegar prop d’un miler de professionals del sector porcí de tot l’Estat espanyol.

37,26 garrins deslletats per truja i any

La Granja Sant Martí, també de l’empresa Pinsos Grau SA, ha rebut per tercer any consecutiu el Porc d’Or a la Màxima Productivitat, amb 37,26 garrins deslletats per truja i any. El tercer premi especial, el Porc d’Or del Ministeri d’Agricultura a la “Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient” ha anat a parar a Zamora, concretament a la localitat de San Cebrián de Castro, on se situa Granja Sanglas, de l’empresa Grup Batallé. A més dels tres premis especials també s’han lliurat 45 estatuetes d’or, argent i bronze, segons categories.

Els premis Porc d’Or estan organitzats per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, juntament amb l’empresa de salut animal Zoetis i la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc), i amb el suport de l’Ajuntament de Vic, la Cambra de Comerç de la delegació d’Osona i la seva Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic.

Catalunya s’ha posicionat un any més en el primer lloc de la classificació de premiats, amb tretze estatuetes (cinc ors, dues d’argent i 6 bronzes), de les quals deu corresponen a granges de la demarcació de Barcelona, dues de Lleida i una de Tarragona. Aragó se ha situat en segona posició, seguida de Castella i Lleó, Navarra, Castella la Manxa i La Rioja. En total, han estat premiades 41 granges de les 94 que optaven de partida aquest any als premis Porc d’Or.

Granja de 1.600 truges

Amb un cens de 1.600 truges, Granja Marganell, creada l’any 2000, destaca pel gran nivell productiu i un molt bon ritme de reproducció, amb unes mesures de bioseguretat molt elevades. El jurat ha destacat l’excel·lent mentalitat organitzativa de la plantilla i la seva constància diària, que ha permès assolir excel·lents resultats tècnics i d’eficiència.

La Granja Sant Martí, a Sant Martí de Centelles, guanyadora dels dos últims anys del Porc d’Or de Diamant i Porc d’Or a la Màxima Productivitat, ha tornat a aconseguir aquest últim guardó, superant el seu anterior xifra (35,82 garrins deslletats per truja i any) i batent un nou rècord històric amb 37,26 garrins deslletats per truja i any.

Aquesta explotació va iniciar la seva activitat l’any 1994 i compta en l’actualitat amb un cens de 1.200 reproductores. Va començar com a cicle tancat, canviant el seu sistema de producció en 2002 i reorganitzant cap a una granja de reproductores i garrins fins a 6 kg (Fase I).

Les naus de Granja Sant Martí estan condicionades ambientalment i adaptades al sistema d’allotjament en grups de les truges gestants i sistema d’alimentació mitjançant màquines electròniques d’identificació individual. És una granja que des dels seus inicis ha estat i es manté PRRS negativa. El jurat ha destacat la seva extraordinària eficiència productiva i nivell sanitari.

La Granja Sanglas, pertanyent a l’empresa Grup Batallé ha rebut el Porc d’Or del Ministeri a “Sanitat Benestar Animal i Medi Ambient”. En unes modernes instal·lacions, Granja Sanglas produeix garrins setmanalment provinents de 3.300 reproductores. La granja va iniciar la seva activitat a finals de 2012 i disposa de l’última tecnologia en alimentació, control ambiental, sanitat i gestió de purins. Destaca l’ús d’una xarxa informàtica centralitzada que coordina tots els sistemes de l’explotació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: