Treuen, per regar els cultius, una aplicació per a mòbil

Un grup d’enginyers agrònoms i forestals ha llançat una aplicació per al telèfon mòbil per regar els cultius amb més precisió, ja que informa de quan s’ha de fer i en quina quantitat. La informació ens arriba a través dels científics, que han fundat l’empresa Akis Internacional.

L’aplicació per a mòbils s’anomena Akis Irrigation, és gratuïta i compatible amb els sistemes Android i iOS i analitza diversos factors per fer una recomanació diària sobre el reg d’un cultiu. El model de predicció de la necessitat d’aigua dels cultius processa la ubicació del mateix, les característiques del terreny, la distribució dels cultius i el sistema de reg. Aquestes dades les creua amb la predicció meteorològica i conclou amb la informació útil per al productor de saber quanta aigua necessita cada cultiu.

Els algoritmes de càlcul es basen en seqüències històriques, per la qual cosa de moment l’aplicació només és viable en zones fructícoles de Lleida i Osca.

La intenció dels científics, amb una llarga i premiada trajectòria en recerca, és aconseguir el finançament suficient per ampliar el radi d’aplicació. JDM

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: