El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, manté una reunió bilateral amb la nova executiva de JARC

97c0a2b6-69c7-4f77-965e-4aac955d13beEl conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, juntament amb l’equip directiu del Departament ha mantingut una reunió bilateral de treball amb la nova executiva del sindicat agrari JARC (Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya). La reunió ha servit per posar en comú les novetats últimes sobre la negociació de la nova PAC i el seu impacte potencial sobre el sector a Catalunya així com per analitzar i debatre altres temes d’interès per al sector i aquells plantejats per la pròpia organització.

Pelegrí ha reclamat a JARC el suport explícit per insistir davant l’Estat i la UE que Catalunya entén que hi pot haver un model diferent al que el Ministeri ha posat sobre la taula que, a més de complir la Constitució, “respecti les competències de les comunitats autònomes” i no sigui lesiu per als pagesos i ramaders catalans, i ha denunciat novament que el Ministeri encara no ha posat sobre la taula les xifres del repartiment del règim general de la nova PAC. “La Generalitat no acceptarà cap proposta que suposi perpetuar el model del període 2007-2013, un model que ja era clarament perjudicial per al sector català”, ha afegit Pelegrí.

El conseller ha demanat també a JARC treballar junts per aconseguir  la incorporació a la PAC del sector de la vinya i les hectàrees de fruita “sempre a compte del sobre de l’Estat espanyol i no pas a compte de la comarcalització o regionalització que estan plantejant des d’una visió recentralitzadora i uniformitzant que  es injusta i ens perjudica”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: