Un total de 21.124 agricultors han quedat inclosos dintre del Règim de Petits Agricultors de la nova PAC a Catalunya

El Règim de Petits Agricultors (RPA), basat en el Reglament 1307/2013 del Parlament Europeu i del Consell, inclou de forma automàtica a tots els agricultors que el 2015 posseeixen drets de pagament bàsic i el càlcul total dels ajuts sol·licitats dóna un import a percebre inferior a 1.250 €. A Catalunya, i després de l’estimació provisional efectuada, el formen un total de 21.124 agricultors.

Aquesta estimació conté el càlcul provisional per a cada línia d’ajut amb dret: pagament bàsic, pagament verd o greening, i complement de joves i ajuts associats, si s’escau. El càlcul de l’ajut de pagament bàsic es realitza amb una estimació del nombre i import de drets de pagament bàsic a assignar el 2015. Aquests drets assignats tenen aplicada la convergència 2015 de la mateixa forma que als beneficiaris no inclosos en el RPA.

Acces dels agricultors a les seves dades

Aquests agricultors inclosos en el Règim de Petits Agricultors poden accedir a les seves dades al web del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), en l’‘Aplicació de consulta de pagament bàsic’, https://www10.gencat.cat/dar_punic/, utilitzant els codis i contrasenyes lliurats per la Declaració Única Agrària (DUN) 2015.

La inclusió en el Règim de Petits Agricultors permet al beneficiari gaudir dels següents avantatges:

  • Sol·licitud anual d’ajuts més senzilla
  • Consideració automàtica d’agricultor actiu a partir de 2016
  • No caldrà aplicar les pràctiques agrícoles del pagament verd o greening
  • No hi haurà controls ni sancions per condicionalitat derivats dels ajuts directes
  • Els drets de pagament activats el 2015 es consideren utilitzats per tot el període (2015-2019) i no es retiraran en cas de no utilització
  • L’import calculat per la campanya 2015 es mantindrà constant per a totes les campanyes si es compleixen els compromisos per a la concessió de l’ajut.
  • No es publiquen els noms a la llista anual de beneficiaris dels ajuts directes.
  • El compromís del beneficiari d’aquest règim a partir de la DUN 2015 i mentre estigui al règim de petits agricultors serà el de declarar i mantenir un nombre d’hectàrees admissibles, com a mínim igual al nombre de drets de pagament bàsic activats el 2015.

En el cas que el beneficiari ho cregui oportú, té dret a renunciar a ser inclòs en el citat règim mitjançant presentació de renúncia amb data límit de 15 d’octubre. El document de renúncia, es descarrega de la pròpia aplicació i s’ha de presentar davant de l’oficina comarcal corresponent. La renúncia que es pot presentar cada campanya es tramitarà dins de la DUN a partir de la campanya 2016.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: