El projecte català de cooperació Leader ‘Cowocat_Rural’, ha estat nominat als premis europeus Rural Inspiration

El projecte català de cooperació Leader ‘Cowocat_Rural – Xarxa d’espais de coworking a la Catalunya rural’ és un dels 25 nominats als premis europeus Rural Inspiration, de reconeixement a iniciatives inspiradores finançades pel Fons Europeu Agrícola per al Desenvolupament Rural (FEADER), que demostren la contribució de la política de desenvolupament rural cap a una Europa rural més competitiva, sostenible, i inclusiva.

El projecte de cooperació ‘Cowocat_Rural’ té com a objectiu impulsar la creació d’activitats laborals i econòmiques en les zones rurals i promoure els valors del coworking i del teletreball en els territoris participants. El seu concepte es basa en la necessitat de promoure l’emprenedoria mitjançant l’ús de tecnologies de la informació i la comunicació.

Aquest projecte intenta traslladar l’experiència pionera del coworking en les zones rurals de Catalunya a Espanya. ‘Cowocat_Rural’ treballa per a atraure professionals joves i qualificats a les zones rurals i per a fer front a la migració. Ha desenvolupat una metodologia per a configurar i donar suport a una xarxa d’espais de coworking i propugna la col·laboració entre actors professionals i locals que puguin estar interessats a unir-se a la xarxa creant els seus propis espais de coworking.

El promotor del projecte és el Grup d’Acció Local Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques, un dels 11 Grups d’Acció Local (GAL) seleccionats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020.

Els premis Rural Inspiration, que són una iniciativa de la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural (ENRD – European Network for Rural Development), de la UE, reconeixeran projectes inspiradors en cinc categories temàtiques:

• Millorar la competitivitat de les zones rurals;

• Medi ambient i acció climàtica;

• Revitalització rural;

• Inclusió social; i

• LEADER / CLLD (comunitat de desenvolupament local).

Un jurat d’experts seleccionarà un projecte guanyador en cada categoria temàtica a partir de la llista global de 25 nominats. Els candidats han estat seleccionats per l’ENRD a partir d’un total de 176 entrades proposades per les unitats de suport de la Xarxes Rurals estatals.

La votació popular d’aquests premis és oberta fins a l’11 d’abril, en el següent enllaç: https://enrd.ec.europa.eu/news-events/news/rural-inspiration-awards-public-vote-open_en.

Els guanyadors es lliuraran en una cerimònia que se celebrarà a Brussel·les el mateix 11 d’abril, en el marc del ‘networX – Inspiring Rural Europe’, que té com a objectiu reconèixer el valor del treball en xarxa per al desenvolupament rural, demostrar els resultats dels darrers deu anys de la creació de xarxes rurals, i mirar de manera proactiva el seu futur.

Una resposta

  1. You also want to remember that overall price total.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: