UP demana a l’Administració que actuï contra els que van entrar a una granja de porcs de Sant Pere de Vilamajor

Unió de Pagesos (UP) ha demanat a l’Administració que prengui mesures contra el grup de persones que va entrar el diumenge en una granja de porcs de Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental) i en la qual s’hi va estar diverses hores, i que sancioni aquest fet, ja que la presència de persones no autoritzades i sense cap control dins d’una granja representa un alt risc per a la salut dels animals.

El sindicat agrari recorda que els ramaders catalans, com els de la resta dels de la Unió Europea, han de complir unes normes estrictes de benestar animal per assegurar una producció respectable i segura i que, d’altra banda, ha suposat per al sector un gran esforç d’adaptació tant en l’àmbit econòmic com en el de gestió de les granges i en la cura dels animals.

A més, les granges de porcí, per complir les normes de benestar animal, han ampliat l’espai en el qual es troben els animals, han modificat els revestiments de terra, han agrupat verres i truges joves per millorar el seu benestar, i els ramaders mantenen els garrins amb les mares entre tres i quatre setmanes perquè es puguin alimentar de llet materna. Les granges també poden disposar de material d’enriquiment perquè els animals s’entretinguin.

Unió de Pagesos també recorda que les granges s’han adaptat per disposar d’un aïllament de l’exterior i protegir-se de possibles malalties, amb tanques exteriors a les naus i les finestres, a més d’estar prohibida l’entrada a tot el personal no autoritzat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: