El Departament d’Agricultura ha pagat el 90% dels ajuts directes associats al sector agrícola i ramader de 2018

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha fet efectiu el pagament del 90% dels imports dels ajuts associats agrícoles a l’arròs, fruits de closca i garrofes, llegums de qualitat, cultius proteics i tomàquet per a la indústria, per un import total de 4.222.472 euros a 12.760 beneficiaris; i també el pagament dels ajuts associats ramaders a vaques alletants, boví de llet, oví, cabrum, drets especials 2014 boví de llet i drets especials per un import de 15.443.223,02 euros a 2.968 beneficiaris.

Pel que fa al pagament dels ajuts directes associats ramaders al boví d’engreix aquest es pagarà a principis d’aquest mes de març.

Aquests ajuts, que formen part del primer pilar de PAC, estan finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) i estan destinats a atendre sectors específics amb risc de disminució o abandonament de la producció.

Durant el segon trimestre de 2019, un cop siguin definitius els imports unitaris fixats pel FEGA, es pagarà la resta de liquidacions que resultin dels percentatges fins ara retinguts del 5% del pagament bàsic, pagament verd, i complement de joves, així com del 10% de les ajudes associades que es van pagar divendres.

Les resolucions d’atorgament de l’ajut es publicaran properament a l’etauler i es podran consultar a l’aplicació DUN.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: