Espanya no es planteja aixecar una tanca per la pesta porcina, però sí reduir la població de senglars salvatges

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha informat que el Govern no es planteja “de moment” aixecar una tanca en zones frontereres del país com a mesura de prevenció per evitar l’entrada la Pesta Porcina Africana (PPA) al no hi ha un “risc immediat”, tot i que no descarta reduir la població de senglars salvatges.

El assegurava el dia 11 en declaracions als periodistes a Madrid abans de presidir la Taula Nacional de la Caça que pensava abordar aquest assumpte donada les circumstàncies d’aquesta malaltia animal -no zoonótica- en zones de l’est europeu.

França va anunciar recentment la instal·lació d’una tanca en una zona concreta de la seva frontera amb Bèlgica (on es va declarar un focus de pesta), fins al 7 de febrer s’havien detectat 414 casos de pesta porcina africana en senglars, i Dinamarca ha decidit fer el mateix a la seva frontera amb Alemanya, tot i que aquest país no ha notificat casos. Sí reconeix que s’està debatent és la necessitat de reduir la població de senglars salvatges, especialment a la frontera amb França

Segons el ministre, no cal instal·lar una tanca a Espanya perquè la distància del focus més proper és “molt gran” i les característiques geogràfiques “són totalment diferents”.

El tema que sí que s’està debatent és la necessitat de reduir la població de senglars salvatges a la península ibèrica -especialment a la frontera amb França- ja que aquesta espècie és el principal reservori de la PPA en els focus europeus.

Segons el parer de Planas, a Espanya hi ha superpoblació de senglars i aquest assumpte s’abordarà amb el sector però també amb el Ministeri per a la Transició Ecològica amb la finalitat de determinar “quina és la situació i les mesures a adoptar”. Controlar aquesta població seria una mesura de precaució, ha subratllat el ministre, que ha reiterat que no hi ha risc “immediat” de pesta però “és fonamental que tot el sector de la caça contribueixi i estigui molt conscienciat sobre això” donades les conseqüències que tindria , especialment per al sector del porcí, l’arribada de la PPA al país.

Jesús Domingo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: