600 fructicultors catalans, interessats en el Pla d’arrencada

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha rebut 600 peticions de fructicultors, corresponents a 1.381 hectàrees, per a les quals sol·liciten ajudes per poder arrencar arbres fruiters d’os, amb l’objectiu d’evitar una nova campanya amb sobreproducció i baixos preus.

Amb aquest nombre d’hectàrees, s’ha arribat a una xifra propera al 70% de la superfície total a arrencar per al primer dels dos anys en què el pla d’arrencada hauria d’estar operatiu. També certifica aquesta dada, el fet que més de 600 titulars d’explotació es vulguin acollir ja el primer any.

Les dades s’han obtingut a partir d’una enquesta realitzada durant 10 dies (del 8 al 18 de gener), per quantificar el nombre de productors i hectàrees que podrien adherir-se a la mesura. Aquesta consistiria en una possible ajuda d’estat per arrencar arbres de fruita d’os (préssec, nectarina, paraguaià) per reduir la producció i treure del mercat quantitats significatives d’aquests productes.

El Departament d’Agricultura està impulsant aquest Pla, des de fa més d’un any, a petició de les organitzacions agràries, davant la situació de crisi estructural que afecta el sector del préssec i la nectarina. Si finalment l’Estat accedeix a donar suport a la mesura, cofinanciant-la, s’espera que la seva aplicació influeixi positivament sobre els preus percebuts pels productors d’aquestes fruites en les pròximes campanyes.

La mesura tindria aquestes característiques:

-Indemnització de 5.000 € per hectàrea arrencada

-Superfície màxima a indemnitzar per titular d’explotació: 3 hectàrees.

-Compromís del titular de l’explotació de no plantar arbres de les espècies de presseguer, nectarines i paraguaià durant 4 anys a partir de l’accés a l’ajuda.

-Període per produir l’arrencada: anys 2.019 i 2020.

J.D.M.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: