El Trufforum 2019 divulgarà els valors i cultura de la tòfona

Tallers demostratius de cuina amb xefs de renom internacional, activitats a l’Aula de la Tòfona, el campionat de Catalunya de gossos tofonaires, un centenar d’inscrits al Congrés Internacional de la Tòfona, ponències d’experts nacionals i internacionals, associacions de recol·lectors de tòfona i empreses que presenten els seus productes en un mercat de la tòfona únic. Aquestes i  moltes altres activitats faran que la tòfona sigui la protagonista del 25 al 27 de gener a Vic durant la celebració del congrés internacional Trufforum 2019 que posarà en contacte el sector professional d’aquest producte per divulgar-ne els seus valors i cultura.

Trufforum 2019, que promocionarà l’ús responsable de la tòfona europea a les llars i restaurants,  vol dinamitzar el sector agroalimentari i agrari emergent com és el conreu de la tòfona.

La presentació del congrés duta a terme a la capital d’Osona ha comptat amb les intervencions de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; de la directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Montse Barniol; del president de la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, Josep Puigdollers, i del cuiner i prescriptor de la tòfona, Ignasi Camps.

D’altra banda, el divendres 25 de gener, per la tarda, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació donarà a conèixer el Pla d’Acció per al Desenvolupament del sector de la tòfona a Catalunya que servirà per dinamitzar-lo, ordenar-lo  i millorar-ne la competitivitat. Aquest pla se centra en la dinamització de l’espècie de major interès econòmic per al sector, la tòfona negra, i per a un horitzó temporal del 2019 a 2034.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: