Unió de Pagesos dona suport a l’articulació del Pla d’arrencada de fruita dolça a Catalunya anunciat pel DARP

Unió de Pagesos (UP) ha assenyalat en un comunicat que dona suport a l’anunci del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) d’articular un Pla d’arrencada a Catalunya, a través d’un ajut de minimis, amb cofinançament estatal, per poder retirar entre l’hivern del 2018/19 i el del 2019/20 2.000 hectàrees de préssecs i nectarines de la producció, com van explicar els responsables d’Agricultura en el marc de la Taula sectorial de la Fruita Dolça el 18 de desembre. El sindicat havia reclamat un Pla d’arrencada estatal des de fa més d’un any, tot i que la Comissió Europea l’ha desestimat, segons van donar a conèixer els responsables de la conselleria.

En el marc de la Taula sectorial, el sindicat agrari va proposar a l’Administració catalana que es posés d’acord amb la seva homòloga de l’Aragó per tal que també s’articuli un Pla d’arrencada en aquest territori, atès que la situació de crisi estructural en préssec i nectarina la comparteix tota la zona fructícola de la vall de l’Ebre, sobretot Catalunya i Aragó. Ambdós territoris comparteixen els períodes de major recol·lecció i comercialització (juliol i agost), en els quals es troben, anualment, pics de producció amb dificultats de comercialització. Per a Unió de Pagesos, el més raonable és aplicar un Pla d’arrencada de 2.000 hectàrees a Catalunya, i el seu equivalent, també a l’Aragó.  

Finalment, va fer una valoració positiva de l’anunci de la publicació dels preus de l’Observatori de preus de referència en pera i poma. Unió de Pagesos sempre ha defensat disposar d’un sistema de captació de preus de referència vàlid estadísticament per donar transparència al sector. En aquest sentit, considera que un dels motius de la sentència negativa a la demanda presentada per Fruits de Ponent contra la Comissió Europea per la crisi de preus de la fruita del 2014, ha estat les dades dels preus que l’Estat va traslladar a la Comissió el juliol de 2014 i que no mostraven la realitat del sector, que ja estava en una situació de crisi greu abans de l’anunci del veto rus.

Una resposta

  1. Otherwise, skin doctor find yourself high and dry absolutely no help in view.
    If usually do not like your carpet, you can switch it out.
    How many times anyone have to say, “I just want some new gutters”? https://www.deadlytarantulagirl.com/index.php?action=profile;u=3235

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: