UP demana mesures efectives per al sector dels cítrics davant la saturació de productes de països tercers

Unió de Pagesos (UP) ha traslladat al Departament d’Agricultura, en el marc de la Taula sectorial dels cítrics reunida a Tortosa (Baix Ebre), la necessitat de buscar mesures efectives contra la crisi econòmica que pateix el sector, amb situacions com l’originada per la presència massiva de fruita de països tercers, sobretot de Sud-àfrica, als lineals dels supermercats fins ben entrat el novembre, quan ja havia començat la campanya a Catalunya. El sindicat agrari adverteix que aquesta saturació de cítrics de països tercers ha comportat un retard en la collita de les varietats primerenques, i el fet que moltes no arribaran ni a collir-se.

UP denuncia com un dels problemes importants del sector els baixos preus en origen, moltes vegades sota costos de producció, i la venda sense preu del producte als distribuïdors.

A aquesta situació de crisi s’hi afegeixen els efectes dels forts aiguats del 19 d’octubre que van patir els productors de les Terres de l’Ebre, sobretot a Alcanar i Ulldecona (Montsià), i per als quals el sindicat ja va demanar un ajut d’Estat. El sindicat calcula que els danys van afectar a més del 30% del conjunt de la collita, mentre que a Ulldecona i Alcanar, l’afectació podria arribar a més del 40%.

D’altra banda, Unió de Pagesos considera que al sector també li cal la posada en marxa d’un Observatori de preus d’interès estadístic, ja que ajudaria a aportar informació i transparència sobre la situació real del mercat.

El sindicat recorda la importància del sector dels cítrics com a motor econòmic a les comarques del Baix Ebre i el Montsià i la necessitat de buscar solucions que permetin mantenir-hi aquesta activitat agrària.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: