La Comissió Europea proposa uns indicadors de risc harmonitzats en l’ús dels productes fitosanitaris

La Comissió Europea ha preparat un projecte de Directiva per establir indicadors de risc harmonitzats que puguin estimar la tendència de risc en l’ús de fitosanitaris. L’objectiu és que els indicadors puguin mesurar el progrés en el compliment de la Directiva 2009/128/CE (la Directiva d’Ús Sostenible), amb la finalitat que es redueixin els riscos de l’ús de plaguicides per a la salut humana i el medi ambient.

Aquesta proposta de Directiva desenvolupa els dos primers indicadors a escala de la Unió Europea (UE) en aquest àmbit. Es planeja desenvolupar altres indicadors en el futur quan les dades rellevants estiguin disponibles.

Els dos indicadors inicials estimen les tendències en el risc general de l’ús de fitosanitaris en funció de les quantitats de fitosanitaris venudes, les categories de substàncies i els riscos específics relacionats amb les autoritzacions d’emergència atorgades en virtut de l’article 53 del Reglament (CE) nº 1107/2009.

Tots dos indicadors es calcularan cada any a nivell de la UE i dels Estats membres i els resultats es posaran a disposició del públic. A més, s’espera que els Estats membres desenvolupin els seus propis indicadors nacionals més dels Indicadors harmonitzats. S’ha obert un període de consulta pública fins el 26 de desembre de 2018.

J.D.M.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: