Què passarà després del Brexit amb els camions amb productes agrícoles espanyols que arriben cada dia a Dover?

El ministre espanyol d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha reconegut que el sector agrícola travessa “un moment de molts dubtes, de molta inestabilitat” respecte a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) i ha apostat per un acord entre Londres i Brussel·les “abans de final d’any”. En concret, ha deixat clara la seva preocupació pel que pugui passar amb els mil camions amb productes agrícoles peribles espanyols que arriben diàriament a Dover.

Per aquest motiu, ha assegurat que “ja sigui a l’octubre o novembre, abans de final d’any, seria bo que tinguéssim un acord que permetés donar sobretot tranquil·litat i confiança en un moment de molts dubtes, de molta inestabilitat”, ha manifestat Planas a la premsa després de reunir-se a París amb els seus homòlegs de França i Portugal.

“Crec que tot allò que doni certesa als operadors econòmics, però també al conjunt dels ciutadans, és una bona notícia en un moment que hi ha algunes que no són tan bones”, ha afegit.

El ministre espanyol ha afirmat que “s’han de preparar des de ja les mesures de contingència que siguin necessàries” i ha comentat que “estan en això”.

Ha afegit que el Govern aprovarà les iniciatives legislatives que puguin correspondre, tal com acaba de fer França, encara que va aclarir que algunes competències, com les duaneres, són competència de la Unió Europea i no dels estats.

“Hi ha massa incògnites per fer apostes sobre el ‘brexit’. Aquestes dues setmanes són claus amb la conferència anual del partit conservador al Regne Unit”, ha opinat Planas.

El titular d’Agricultura ha detallat que caldrà trobar una solució per als prop de mil camions que arriben diàriament al port de Dover (Regne Unit) procedents d’Espanya amb una càrrega que en el seu 30% correspon a aliments peribles.

JDM

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: