Èxit de la 7ª Fira de la Llet a Vilobí d’Onyar

Coincidint amb la 31a Festa de Sant Galderic, patró de la pagesia, s’ha celebrat a Vilobí d’Onyar la 7a Fira de la Llet els dies 18, 20 i 21 d’octubre. En aquest certamen que està dedicat al món de la llet en tota la seva extensió, s’han dut a terme diferents actes lúdics, gastronòmics, culturals i de tipus professional, essent un punt de trobada de tot el sector lleter. La conservació del territori, la diversitat del paisatge, el teixit empresarial, va molt lligat a aquest sector productor de llet i a la pagesia que hi treballa en ell.

El primer dia de la fira, el dijous 18 d’octubre es va fer la Jornada Tècnica Agroramadera al Teatre de Can Sagrera, atraient a nombrosos tècnics: nutròlegs, comercials, assessors i veterinaris. Es van poder escoltar diferents xerrades sobre la gestió de les dades en una explotació lletera, sobre temes per la millora i la prevenció en la salut de les vaques lleteres, l’ús de noves aplicacions tecnològiques i digitals, acabant amb una taula rodona on es van exposar les conclusions de les ponències prèvies. Al acabar, es va fer un reconeixement al mèrit a la Promoció del sector lleter, que va recaure en el grup veterinari de Vilobí d’Onyar, un reconeixement merescut per la seva dedicació en el desenvolupament del sector lleter en aquesta zona. Va acomiadar la jornada, la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura a Girona, Elisabet Sánchez.

El dissabte 20 va ser el moment àlgid de la Fira de la Llet, amb la inauguració oficial per part de l’alcaldessa, Cristina Mundet, tot presentant un nou pas de vianants inspirat amb les típiques taques d’una vaca ‘pas de vaca’, així com un nou capgròs (inspirat en una vaca lletera de capa roja). Per tal d’amenitzar els parlaments, va acompanyar l’acte l’instagramer mallorquí, Miquel Montoro, que en acabar va rebre un calorós aplaudiment en solidaritat per les inundacions sofertes a la zona d’Artà (Mallorca), d’on ell és originari.

Entre els diferents espais pensats per a la fira, hi havia el Bestiòrum on es va preparar una vaca per a participar en un concurs morfològic i, finalment, una activitat molt esperada, la munyida a mà i cantina tal i com es feia abans, per tal de mesurar algunes habilitats perdudes entre els més joves. Un altre espai va ser el Lletòrum, on a més de presentar diferents productes làctics, es va realitzar una demostració culinària i un maridatge de vi amb formatges de llet de cabra.

Ja en el darrer dia de la fira, el diumenge 21, després d’un bon esmorzar, es van presentar diferents tractors d’època, amb la corresponent benedicció en honor a Sant Galderic amb ofrenes de diferents productes agrícoles i en acabar els tractors van voltar per diferents camins del municipi. Encoratgem als organitzadors a seguir apostant i creixent com a fira, especialitzada en el sector lleter.

Eduard Gelpí

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: