Consellera d’Agricultura, Teresa Jordà: “Avancem plegats en el camí de dignificar el paper de la dona en el món rural”

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, ha presidit, a la Seu Vella de Lleida, l’acte institucional en motiu del Dia Internacional de la Dona Rural, que té com a objectiu retre homenatge i reconèixer el paper cabdal de les dones en l’agricultura, la ramaderia, l’emprenedoria rural, i la fixació de la població en el territori. És per això, que el Departament se ha sumat, un any més, a aquesta commemoració amb una jornada en què es debat sobre el paper de la dona en el relleu generacional com a element clau per a revertir la dinàmica demogràfica en les zones rurals i de cara als sectors agrari i agroalimentari, i que compta amb unes 200 persones inscrites.

Així, en el decurs de la seva intervenció, la consellera, que ha tingut un record i reconeixement a les conselleres Dolors Bassa i Meritxell Serret, i a la seva tasca en pro de posar en valor el paper de la dona arreu, també en el món rural, ha volgut donar visibilitat a la important contribució de les dones a la millora econòmica, empresarial, social, i cultural de les àrees rurals. Jordà ha fet una crida a “dignificar el paper de la dona en el món rural i amb ella l’ofici i fer del món rural, un espai amb qualitat de vida que aporta qualitat de vida al conjunt del territori i del país”.

Així mateix, ha posat de manifest que s’identifica noves tendències a escala mundial en relació a l’emergència d’una generació de nova pagesia: persones joves (de vegades, no tant joves) que decideixen per voluntat pròpia incorporar-se al sector agrari. “En aquesta evolució destaca la rellevància que pren el paper de les dones: formen part de la nova generació de persones que es posen al capdavant d’explotacions agràries familiars o no amb actituds i aptituds empresarials innovadores i molt orientades als nous mercats emergents. I així emergeixen alhora noves maneres de fer les coses: innovació, cobrir tot el procés productiu, l’autonomia de gestió com a element clau per a la viabilitat de la pagesia, l’economia verda, i la prestació de serveis són nínxols d’oportunitat per als joves”, ha afirmat Jordà.

La consellera ha afegit que “l’autonomia de gestió la traslladen també a les seves vides volent trencar amb l’estereotip de pagesia solitària, i també amb el tòpic de duresa; busquen espais personals, professionalització, noves maneres de treballar, treball en equip, donen valor afegir al producte que fan, tenen més consciència mediambiental, creuen i posen en valor el comerç de proximitat”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: