La Federació Avícola Catalana se suma a la celebració del Dia Mundial de l’Ou que es fa el divendres 12 d’octubre

Com cada any, el segon divendres d’octubre (enguany cau en dia 12) se celebra arreu del món, des de 1996, el Dia Mundial de l’Ou, una iniciativa de la Comissió Internacional de l’Ou (International Egg Comission-IEC) que recorda la importància d’aquest aliment i els seus beneficis per a la salut. La Federació Avícola Catalana (FAC) es vol sumar a la divulgació d’aquesta iniciativa que aquest any ha escollit com a lema central: ‘L’ou, proteïna d’alta qualitat per a totes les etapes de la vida’. Segons el president de la Federació, Joan Anton Rafecas, “cal fer valdre aquesta característica que converteix l’ou en un aliment bàsic que cobreix els requisits nutricionals de la població de qualsevol edat, amb un valor afegit respecte a altres fonts de proteïna: la seva major biodisponibilitat, és a dir, que els nutrients que aporta són més fàcils d’absorbir per l’organisme”.

Les proteïnes són un component bàsic de l’origen de la vida, per això durant l’embaràs els nutrients essencials de l’ou contribueixen al correcte desenvolupament fetal. El rovell de l’ou és la millor font dietètica de colina, un nutrient clau durant aquesta etapa de la vida que, a més de contribuir a la formació de les membranes cel·lulars del fetus, incrementa la producció de lipoproteïnes necessàries per a la seva òptima evolució.

Una font proteica d’alta qualitat és vital durant la infantesa i l’adolescència, ja que en aquesta etapa de la vida es produeix un important creixement i desenvolupament de teixits i les necessitats nutricionals de l’organisme són més elevades que en l’etapa adulta.  L’ou és un aliment complet que afavoreix el desenvolupament sa del cervell dels infants i millora el seu nivell de concentració a l’escola.

Gran aliat dietètic

Durant l’edat adulta, l’ou segueix sent un gran aliat dietètic: no només ajuda a generar proteïnes i reparar teixits, sinó que també afavoreix la producció d’enzims i hormones necessàries pel metabolisme. A més, s’ha demostrat que consumir una dieta rica en ou té un efecte saciant que ajuda a controlar el pes (factor de risc de malalties cardiovasculars), alhora que permet absorbir millor els carotenoides presents als vegetals crus, essencials per a una bona salut ocular.

La proteïna de l’ou també ajuda a reparar els teixits corporals a mesura que envellim, per això al llarg de la vida aporta importants beneficis per als ossos, músculs, cartílags, pell i sang. Durant la vellesa es perd la gana arran del deteriorament del gust i l’olfacte, els problemes bucodentals dificulten la masticació i els canvis en l’aparell digestiu fan que les digestions siguin més lentes i es redueixi l’absorció de nutrients. Per això, degut a la seva palatabilitat, fàcil digestió i biodisponibilitat, l’ou està especialment recomanat durant aquesta etapa de la vida.

Catalunya, quarta productora d’ous a l’Estat

Catalunya és la quarta comunitat autònoma amb major producció d’ous (11% del total), després de Castella-la Manxa, Castella i Lleó, i Aragó, amb un cens total de 4 milions d’aus que produeixen al voltant de 99 milions de dotzenes d’ous. Les granges avícoles catalanes són instal·lacions modernes i adaptades als sistemes de producció europeus i a la normativa sobre benestar animal, en vigor des de l’any 2012.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: