El III Fórum Cárnico vol fomentar el 9 d’octubre a Girona la innovació i la investigació en el sector de la carn català

El 9 d’octubre, el Palau de Congressos de Girona acollirà el III Fórum Cárnico, un espai de trobada per a les empreses càrnies on es compartiran experiències, casos d’èxit i bones pràctiques, amb la innovació com a fil conductor.

La inauguració de la jornada anirà a càrrec de Glòria Plana, 3a Tinent d’Alcalde i Regidora de l’Àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació de l’Ajuntament de Girona, i Josep Usall, director general de l’IRTA.

L’esdeveniment, organitzat per la revista TecnoCarne i l’IRTA, començarà amb la xerrada ‘Red revolution’ sobre tendències de consum. L’investigador de l’IRTA i expert en anàlisi de consumidors, Luís Guerrero, identificarà les motivacions i desitjos dels consumidors, un enfocament que ha de servir per orientar la producció de nous productes.

Guerrero centrarà la seva xerrada en examinar les avantatges i inconvenients  del consum de carn des de la perspectiva del consumidor europeu, per analitzar els possibles escenaris en què es podria ubicar el sector carni a mitjà i llarg termini. A més, abordarà la necessitat de dur a terme importants canvis dins del sector per tal de satisfer les demandes de consumidors cada vegada més exigents i sensibilitzats amb el medi ambient, així com ressaltant la importància de realitzar una ‘revolució vermella’ similar al moviment ‘verd’ a l’agricultura o la ‘revolució blava’ en el cas del peix.

A continuació el director de R+D+i d’Argal, Jaume Palau, exposarà l’experiència en innovació de l’empresa, i presentarà els principals projectes col·laboratius. Com a cas d’èxit d’innovació s’exposaran, també, els resultats del Grup Operatiu format per Anafric, Grup Viñas, General Càrnia i l’IRTA amb el qual es va aconseguir per a estendre la vida útil de la carn fresca de vacú a 84 dies.

L’última xerrada, a càrrec del director comercial de carn de porcí del Grup Valls Companys, Kiko Abenia, tractarà un dels temes de més actualitat i que més preocupa al sector porcí: la Pesta Porcina Africana.

El III Fórum Cárnico finalitzarà amb una taula rodona moderada per Narcís Grèbol.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: