Projecte internacional per reduir la petjada de carboni

La localitat de Banys de Ledesma (Salamanca) ha acollit el primer Comitè Regional del projecte LIFE BEEF CARBÓ sobre petjada de carboni en boví de carn destinat a professionals del sector i mitjans de comunicació. Durant el mateix s’ha realitzat una visita a les instal·lacions d’un dels ramaders innovadors involucrats en el projecte LIFE, el grup Miquel Vergara.

Aquest projecte, anomenat LIFE BEEF CARBÓ, reconegut i premiat a nivell internacional-, té com a objectiu millorar les emissions de gasos d’efecte hivernacle identificant, aplicant i difonent bones pràctiques innovadores en granja per reduir significativament la petjada de carboni del boví de carn en un 15% d’aquí a 2025.

La Jornada ha començat amb una visita de la finca de Miguel Vergara i ha continuat amb la presentació del projecte en si, les primeres anàlisis de situació de petjada de carboni en diferents granges implicades en el projecte així com del Pla Carboni que s’ha dissenyat per a dur a terme a la granja amb l’objectiu de reduir de manera voluntària les emissions de CO2.

El projecte, és una iniciativa posada en marxa per i per al sector de boví de carn europeu i que pretén sensibilitzar a la problemàtica del canvi climàtic mobilitzant a una xarxa de 2000 productors de boví de carn distribuïts en 4 països. En aquesta xarxa s’està començant a estudiar la viabilitat dels plans d’acció carboni basant-tècniques innovadores provades en granja en diferents sistemes i zones.

LIFE BEEF CARBÓ suposa la major iniciativa sectorial europea per reduir de manera voluntària l’emissió de gasos d’efecte hivernacle (GEH) i frenar l’escalfament global. Està liderat per ASOPROVAC a Espanya i compta amb la col·laboració de ASOPROVAC CYL i ASOPROVAC Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: