Catalunya vol que siguin les diferents comunitats autònomes de l’Estat les que gestionin els ajuts agrícoles comunitaris

El diputat d’ERC i portaveu de la Comissió d’Agricultura al Congrés, Xavier Eritja, deia que el seu grup treballarà perquè sigui el Govern de la Generalitat, però de la mateixa manera el de totes les comunitats autònomes, el que gestioni les ajudes agrícoles comunitàries de la PAC (Política Agrària Comuna), després interpel·lar al respecte al titular del ministeri, Luis Planas. Segons Eritja, cal insistir en la prioritat de traçar una estratègia integral i global per a l’optimització dels recursos de les ajudes agrícoles comunitàries de la PAC, cada vegada més escassos, segons ha informat ERC.

El diputat lleidatà començava la seva intervenció recordant Planas les singularitats del model agrari català, “que no reprodueix el model extensiu de grans latifundis que avui reben la major part dels recursos destinats al desenvolupament agrari i que finalment acaba perjudicant als petits i mitjans productors”.

Per Eritja, aquest model diferencial és un element a tenir en compte a l’hora de fer una bona gestió d’aquests recursos i afirmava que la seva formació aposta, fermament, “per una estratègia de territorialització d’aquests ajuts”. A més, va assegurar que “ERC treballarà, des d’aquesta Comissió, perquè siguin les comunitats autònomes les que gestionin els ajuts agrícoles comunitàris de la PAC per la seva proximitat i el seu coneixement de la realitat estructural i productiva del territori”.

D’altra banda, el republicà també es referia al preu de venda marcat per als productors de fruita i va ser contundent en afirmar que “si volem una producció competitiva i sostenible no podem tolerar els preus actuals”. “Cal promoure, de manera seriosa, un consum de proximitat que ens faci menys dependents del mercat exterior, per una qüestió ecològica i econòmica”, va explicar Eritja.

En la mateixa compareixença, Eritja també va formular preguntes al ministre sobre el Pacte Nacional de l’Aigua, la representativitat en el sector agrari, les plantes de tractament de purins o el repartiment dels ajuts del Fons europeu marítim i de la Pesca.

J.D.M.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: