7 mesures per millorar el Pla de Proteïnes de la UE

La Federació Europea de Fabricants de Pinso (FEFAC) considera molt adequat el Pla de Proteïnes que la Comissió Europea vol posar en marxa per reduir el dèficit que pateix el sector ramader comunitari. Això no obstant, insisteix que aquest pla ha de tenir com a objectiu la producció de proteïna de qualitat, la qual ve determinada pel perfil d’aminoàcids, digestibilitat, concentració de proteïnes i presència d’anti-nutrients.

Per aconseguir-ho ha elaborat 7 recomanacions:

  1. Un pla d’acció a llarg termini, que millori la competitivitat de la producció de proteïna a la UE.
  2. Noves o millorades eines per analitzar els impactes de les polítiques que influeixen en l’oferta de fonts de proteïna domèstica usada en alimentació animal. Polítiques com la PAC, la directiva d’energies renovables, la implementació de l’acord COP21, l’Economia Circular, així com les polítiques relacionades amb la protecció de cultius i de selección.
  3. L’eina FeedMod de la UE s’hauria de fer operativa, actualitzar-ne de forma habitual i fer li servir per avaluar amb precisió les tendències en la demanda de proteïnes animals i en requeriments d’aminoàcids per a la població ramadera de la UE.
  4. Incloure la producció de farratge i el pasturatge en el balanç de proteïnes de la UE, ja que són les fonts més importants de proteïnes vegetals per a l’alimentació dels remugants.
  5. Desenvolupament d’un model regional d’oferta de proteïnes que reflecteixi els patrons específics de demanda de cada zona i que estigui vinculat amb les mesures de greening.
  6. Fomentar la recerca que relacioni la nutrició animal amb la millora dels cultius, de manera que aquesta última pugui donar resposta als desafiaments actuals identificats en la qualitat de la proteïna, com a nivells de concentració, perfils d’aminoàcids, factors antinutricionals, etc.. de les fonts de proteïnes vegetals, com la colza, el gira-sol i la soja.
  7. Igualtat de condicions per al mercat de pinsos “no modificats genèticament”. FEFAC destaca que el debat entre MG i no MG no té impacte en la qualitat de la proteïna i els requisits per als animals de granja, però pot afectar negativament la competitivitat de la producció d’aliments de la UE a causa del major cost de fonts de proteïna no MG.

Jesús Domingo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: