JARC es reuneix amb Teresa Jordà i vol que aquesta comenci per deixar clar quin model d’agricultura defensarà

El president de JARC, Francesc Xavier Vela, acompanyat de diversos membres del Comitè Executiu de l’entitat, s’ha reunit amb els representants de màxim nivell del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, encapçalats per la consellera Teresa Jordà.

L’organització agrària catalana ha tornat a exigir un posicionament clar en un aspecte que consideren clau: el model d’agricultura que defensarà el Govern de Catalunya. JARC, treballa per aconseguir que les polítiques agràries es centrin en els agricultors i ramaders professionals, productors arrelats al territori, que treballen per preservar el 88% de la superfície de Catalunya, oferint aliments de qualitat i segurs per a tota la població.

JARC considera, que abans d’abordar problemàtiques concretes, que porten anys enquistades, cal posar les cartes sobre la taula per tenir clar quin model d’Agricultura vol impulsar el Departament d’Agricultura, perquè l’estratègia d’acontentar a tothom està perjudicant a la pagesia professional catalana. “Si el Govern no es centra en donar suport a les empreses professionals agràries, deixarem la nostra alimentació i el nostre territori en mans de quatre grans grups”, ha manifestat el president de JARC a la sortida de la reunió.

El nombre de professionals del sector agrari a Catalunya s’ha reduït gairebé a la meitat durant les últimes dues dècades. Aquestes dades, extretes de l’evolució del cens agrari de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), mostren que entre 1994 i 2016, la xifra d’agricultors i ramaders catalans censats ha disminuït un 48,9%, passant dels 50.938 als 26.031 de fa dos anys.

“Cal aplicar mesures urgents per evitar el progressiu abandonament de l’activitat agrària i  rejovenir el camp. Només aconseguirem que ser pagès sigui una opció per als joves quan vegin que es poden guanyar la vida dignament”, ha assenyalat Francesc Xavier Vela.

Temes enquistats

Durant la reunió bilateral s’ha pogut exposar molts altres temes que preocupen l’organització agrària, abordant especialment les següent problemàtiques: falta de relleu generacional; necessitat urgent de reduir els danys causats per la fauna salvatge; augment del control del compliment de la Llei de la Cadena Alimentària, i redistribució del valor generat durant el procés de producció i comercialització dels aliments, assegurant un preu en origen que permeti mantenir l’activitat productiva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: