Una OP dins d’una OP?

Una OP dins d’una OP? Aquesta és la idea que defensa l’Organització francesa de productors làctics (OPL), que és la sectorial làctia de l’organització agrària Coordinació rurale (CR).

A França, només un de cada quatre productors no pertany a cap organització de productors. L’OPL creu que caldria millorar l’actual estructura de les OP perquè aconseguissin negociar millors preus. Les OP verticals (afiliades a una indústria) no han demostrat ser efectives per pujar els preus.

Per aquest motiu, l’OPL proposa crear organitzacions de productors (OP) dins de les cooperatives, o integrar cooperatives dins de les OP transversals. A més, les OP haurien d’unir-se en Associacions de OP territorials per augmentar el poder de negociació dels ramaders.

L’OPL defensa que el preu objectiu a què cal anar és de 45 cèntims/l. Considera que es tracta d’un preu realista i recorda que el 2014, el preu percebut va ser al voltant de 40 cèntims/l i aquest any, les indústries làcties van aconseguir elevades xifres de facturació. Opina que la indústria làctia ho està fent molt bé, ja que té un retorn sobre el capital de més del 8% i que entre 2010 i 2015, les empreses làcties van augmentar la seva facturació en 20.000 milions d’euros, mentre que la rendibilitat de les explotacions lleteres va ser negativa.

Jesús Domingo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: