Francesc Xavier Vela, nou president de JARC

Durant l’Assemblea General Extraordinària de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), celebrada a La Casa de l’Agricultura a Barcelona, els associats han ratificat Francesc Xavier Vela com a president. La seva candidatura ha estat presentada pel Comitè Executiu, òrgan de representació de tots els territoris. Vela ha substituït en el càrrec a Francesc Boronat, que era president des de març del 2013.

El nou màxim representant no és cap nouvingut, membre de la Junta territorial de JARC a Tarragona des de fa 8 anys, sent vicepresident i representant de les Terres de l’Ebre des del 2015, i president de Tarragona des del juliol de l’any passat.

“Sóc pagès. Treballo la terra des de ben jove, i actualment em dedico al cultiu d’ametllers, oliveres, vinya i cirerers a Corbera d’Ebre, el meu poble, situat a la Terra Alta”. Així es defineix el propi Francesc Xavier Vela, nascut a Corbera d’Ebre, i que treballa 120 hectàrees de terra, ofereix serveis de plantació a tercers i es membre de la Junta de Reg, la Cooperativa del seu municipi i la Unió Agrària de Reus.

“El meu compromís és defensar millors condicions per als productors professionals: preus de venda que ens permetin viure del camp, evitar retallades en els ajuts clau, facilitar el relleu generacional, reduir els danys produïts per la fauna salvatge, entre d’altres. Però, per tirar endavant aquests reptes caldrà voluntat política per destinar-hi més pressupost i no mirar cap a una altra banda mentre la pagesia va desapareixent” ha afirma el nou president de l’entitat.

Joan Biosca, al capdavant de Tarragona

El nou càrrec de Vela ha deixat lliure la presidència a Tarragona. Durant l’Assemblea territorial, els associats d’aquesta zona van escollir Joan Biosca per encapçalar-los.

Biosca, ha estat fortament vinculat a JARC des dels seus inicis. Havent ocupat anys enrere el càrrec de president a Tarragona, és productor d’olives, garrofes, taronges i caquis a Ulldecona (Montsià), i es defineix com un pagès vocacional, dels que parlen igual de clar als despatxos que al tros.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: