Davallada general en la collita de fruita de pinyol

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu un descens de l’11% en la producció de fruita de pinyol (préssec, paraguaià, pavia, nectarina, albercoc i pruna). La previsió se situa en unes 510.278 tones enfront les 575.359 de la campanya anterior.

Albert Capdevila, responsable de fruita de la FCAC, ha explicat que “les incidències climatològiques que es venen produint des de principi d’any han impedit un quallat normal de la fruita i han afectat el rendiment de l’arbre, provocant una davallada de la producció. A més, estem pendents d’acabar d’avaluar els danys causats per les pedregades de les últimes setmanes”.

Aquest descens coincideix amb el que s’ha donat en el conjunt de l’Estat espanyol, on la davallada és del 9% i la producció se situaria en unes 1.802.709 tones enfront 1.980.203 tones de 2017. La mateixa tendència a la baixa es produiria en grans països productors com Itàlia i França, mentre que l’únic estat comunitari on es preveu un increment de la collita és Grècia.

Després d’una campanya rècord de producció, com va ser l’any passat, la FCAC confia que el descens de la producció d’enguany podria afavorir una certa recuperació dels preus en el mercat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: