UP aconsegueix que la convocatòria d’ajuts per a producció agrària ecològica inclogui l’obertura a nous beneficiaris

Unió de Pagesos (UP) ha assenyalat en un comunicat que ha aconseguit que en la convocatòria d’ajuts a la producció agrària ecològica per al 2018 el Departament d’Agricultura hagi inclòs l’obertura a nous beneficiaris, tant pel que fa a l’agricultura com a la ramaderia ecològiques. Cal recordar que en l’esborrany de la conselleria només es contemplava la renovació dels compromisos per a la ramaderia ecològica i que el sindicat hi va presentar esmenes.

El Departament d’Agricultura, però, no ha acceptat incloure en aquesta convocatòria, com demanava el sindicat, un ajut a les mares de reposició d’equí, per un import de 71 euros per hectàrea, de la mateixa manera que l’any passat n’hi va incloure un per a les mares de reposició de boví per un import de 89 euros per hectàrea, a petició d’Unió de Pagesos.

El sindicat agrari insisteix a denunciar que la superfície de patis per a aviram i porcí no compti com a superfície auxiliable, quan, d’acord amb la normativa comunitària, aquests espais s’han de conservar amb vegetació, fet que suposa un sobrecost de manteniment i gestió per als ramaders ecològics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: