Catalunya i Aragó acorden un sistema via web per a la gestió del moviment del porcí entre les dues comunitats autònomes

L’increment de moviments de porcs entre Catalunya i Aragó ha portat a ambdues administracions a buscar la millor manera de simplificar tràmits. El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya i la Conselleria de Desenvolupament Rural del Govern d’Aragó han acordat un servei telemàtic via web, que permet a l’aplicació Gestió Telemàtica Ramadera de Catalunya (GTR) efectuar les validacions oportunes, de manera directa amb el sistema de Aragó. 

D’aquesta manera, des d’ara mateix, i a través del GTR, els titulars d’explotacions porcines catalanes poden expedir la documentació sanitària de moviment (DSM) de bestiar porcí destinat al sacrifici i engreix en explotacions d’Aragó sense haver de sol·licitar al DARP una autorització prèvia. Aquesta possibilitat no suposa cap impediment pel que fa al compliment de la legislació vigent en matèria de sanitat i de traçabilitat animal.

Cal recordar que en l’àmbit del GTR, des que l’any 2016 es va posar en funcionament la primera fase del projecte porcí, hi ha hagut una sèrie de canvis substancials en diversos nivells, i entre els quals destaquen la tramitació de tots els permisos d’entrada de garrins per via telemàtica i la retirada dels històrics talonaris de documentació sanitària de trasllat, que es va fer efectiva durant el primer trimestre del 2017.

De fet, en aquest sentit, l’entrada en funcionament d’una aplicació mòbil en substitució dels talonaris per possibilitar una de les gestions que té més transcendència en la dinàmica del sector porcí, com és la tramitació dels moviments del bestiar, va suposar un important avanç per a moltes empreses i operadors del sector, i, ara, l’acord entre Catalunya i Aragó és un nou pas en la línia de constant millora i simplificació en la que des de fa tant de temps treballen colze a colze el DARP i el propi sector.

J. D. M.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: