Valoren més el benestar animal

La indústria alimentària, així com la distribució i el canal Horeca cada vegada tenen més en compte el benestar animal i cada vegada ho demanen més en els productes que adquireixen. Així ho ha posat de manifest el sisè informe anual del Business Benchmark on Farm Animal Welfare.

L’informe s’ha elaborat d’acord amb la informació de 40 indústries alimentàries (com Lactalis, Fonterra, Danish Crown, Tyson, Nestlé …) 40 minoristes (Carrefour, Lidl, Aldi, Coop, Tesco …) i 30 cadenes de restauració (McDonalds , Starbuck, Domino ‘s Pizza). Les empreses són dels EUA (34), Europa (60) i altres països com Austràlia, Brasil, Xina, Japó, Nova Zelanda i Tailàndia. Del total de 110 empreses, sol dos són espanyoles i del segment de la distribució (El Corte Inglés i Mercadona).

Les principals troballes de l’informe són:

  1. El benestar dels animals de granja és vist com una oportunitat estratègica per moltes empreses: el 72% de les companyies analitzades han publicat objectius de millora per al benestar dels animals de granja.
  2. Les empreses fan compromisos en qüestions clau de benestar animal: al 79% s’han compromès a evitar el confinament proper en un o més dels principals mercats en què operen.
  3. Millorar el benestar s’ha convertit en una part de l’estratègia de negoci de moltes empreses: en els últims anys, aquesta tendència ha crescut molt. S’ha passat de 3 empreses de 68 el 2012 a 17 de 110 el 2017.
  4. S’ha augmentat la informació difosa sobre l’acompliment de benestar animal: el 54% de les empreses proporcionen alguna dada de la proporció d’animals que estan lliures de confinament.
  5. La opinió del consumidor i del client han estat claus per al canvi de visió sobre el benestar animal: el 78% dels enquestats va identificar l’interès de clients i consumidors com les influències més importants en els seus enfocaments per benestar dels animals de granja.

Jesús Domingo, vicepresident 1r d’Agroprés

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: