Dilluns 16 d’abril obren les portes Alimentària i Hostelco

El proper dilluns 16 d’abril, a les 11.00 hores, tindrà lloc la inauguració dels salons Alimentària i Hostelco 2018 que se celebraran conjuntament fins el dijous 19 d’abril al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat; la alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo; el secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Pau Villòria; el regidor d’Empresa, Turisme i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom; el president de Fira de Barcelona i Alimentària, Josep Lluís Bonet; el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga; el president d’Hostelco, Rafael Olmos, i altres autoritats, inauguraran la nova edició d’Alimentaria i Hostelco. L’acte inaugural s’iniciarà en el saló Hostelco (Pavelló 8) i recorrerà posteriorment els principals pavellons d’Alimentària.

Gran plataforma d’internacionalització, negoci i innovació

La celebració conjunta d’Alimentària i Hostelco, dos salons de referència, permetrà oferir a la indústria de l’alimentació, begudes, Food Service i equipament hostaler una gran plataforma d’internacionalització, negoci i innovació, amb la gastronomia com a valor diferencial. La presència, en una superfície de 100.000 m2 nets del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, ​​de grans empreses i organitzacions del sector agroalimentari al costat de centenars d’activitats i la presentació de les últimes novetats converteixen aquest esdeveniment en una oportunitat única per als professionals.

En total, congregaran a més de 4.500 firmes expositores, un 27% de les quals seran estrangeres, procedents de 70 països. D’altra banda, s’espera rebre al voltant de 150.000 visitants professionals, dels quals prop d’un 30% seran estrangers i 1.400 compradors clau convidats. Així mateix, es presentaran més de 300 innovacions, tindran lloc unes 120 conferències i activitats congressuals i es comptarà amb la participació de 35 xefs amb 45 estrelles Michelin.

Foment dels productes Halal

D’altra banda, i gràcies a un acord de col·laboració entre Alimentària i Expo Halal Spain, unes 25 empreses nacionals i internacionals exposaran els seus productes a Expo Halal Alimentària, un espai exclusiu de més de 500 m², ubicat al pavelló 3 del recinte firal. Al marge d’aquest espai, prop de 150 empreses que participen en salons d’Alimentària com Intercarn o Multiplefoods també tindran productes Halal en els seus estands, com és el cas de Dulcesol, Europastry, Indústries Càrnies Viñals o Mercabarna, entre altres.

A més de l’exposició, l’alimentació Halal protagonitzarà el II Congrés Internacional Halal, un destacat programa d’activitats en què participaran ponents experts en aquest mercat i que tractaran aspectes com la qualitat i la seguretat en la certificació Halal, el potencial econòmic que té davant si aquest sector, l’interès creixent de la distribució moderna per aquest tipus d’aliments i les seves noves tendències de producció i comercialització. Diversos showcookings sobre cuina libanesa, espanyola i catalana amb ingredients Halal completaran l’oferta i mostraran les oportunitats d’aquesta varietat gastronòmica per al canal Horeca. En l’esdeveniment, que s’espera l’assistència d’uns 200 congressistes, es presentarà oficialment el Halal Club Català Foods, un directori d’empreses i productes catalans amb certificació Halal elaborat per PRODECA (Promotora d’Exportacions Agroalimentàries) de la Generalitat, en col·laboració amb AECOC.

Catalunya exhibeix el seu potencial agroalimentari i gastronòmic

En la seva ferma aposta per la comercialització i internacionalització del sector agroalimentari català, el Departament d’Agricultura manté el compromís de donar suport a les empreses en la promoció comercial. Per això, i sota el paraigua de Catalunya, en aquesta 22a edició de la fira Alimentaria, el Departament, a través de Prodeca, ha impulsat la participació de més de 190 empreses, facilitant espais d’exposició i promoció en els salons Lands of Spain, Intervin, Intercan i Interlac.

En aquesta edició i com a novetat, Catalunya disposarà en exclusiva de l’espai Catalonia Food and Gastronomy HUB, una àrea polivalent, de 320 m2, situat al Pavelló 3, que oferirà al llarg dels quatre dies de certamen una programació de més de 80 activitats: degustacions, tastos, showcookings, presentacions de productes, ponències, trobades sectorials i reunions empresarials. L’estand vol ser un punt de trobada per a importadors i productors, un aparador de la salut agroalimentària de Catalunya i un contenidor de la seva capacitat productiva, exportadora i empresarial.

En el marc d’Alimentària, després de l’èxit assolit en les darreres edicions, els dies 17 i 18 d’abril, tindrà lloc el Fruit Business Fòrum, un espai de trobada i de promoció de les exportacions d’un dels sectors més dinàmics de l’economia agroalimentària catalana, que enguany arriba a la seva 3a edició.

El dilluns 16 d’abril, els Grups d’Acció Local Pesquers del Mediterrani nord- occidental presentaran a la sala INNOVAL el Manifest per la promoció dels productes pesquers de proximitat dins la Dieta Mediterrània, i es duran a terme mostres culinàries d’espècies pesqueres típiques del MediterranI, com el seitó i el pop.

A més, també es farà la presentació d’Una història de plaers, vídeos de la nova campanya de productes agroalimentaris amb Denominacions d’Origen Protegides i Indicacions Geogràfiques Protegides (17 d’abril).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: