La Terra Alta acull el concurs de les Garnatxes del Món

El concurs internacional de les Garnatxes del Món (Grenaches du Monde) es durà a terme per primera vegada a Catalunya, en concret a la comarca de la Terra Alta. Els actes relacionats amb aquest esdeveniment, que arriba a la sisena edició i que han servit per donar a conèixer el país i les zones vitícoles, s’han anat celebrant al llarg d’aquests mesos, però avui 11 d’abril arriba a Barcelona el jurat que haurà decidir els guanyadors del concurs, que es donaran a conèixer el proper dissabte 14  a Corbera d’Ebre. El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha rebut aquesta tarda a la comissió organitzadora.

Aquest concurs internacional, que aplega més d’un centenar de professionals de 15 nacionalitats i compta amb la participació de més de 800 vins de diferents països, és de gran importància per al sector vitivinícola català i representa una gran oportunitat per a projectar al món la riquesa de la producció vitivinícola catalana i la diversitat cultural del país. Per aquest motiu, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) hi ha donat suport des del primer moment. La llavors consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, es va desplaçar personalment a la illa de Sardenya, on es va celebrar l’edició anterior, a recollir el testimoni del concurs per portar-lo a Catalunya.

Així mateix, es va constituir una comissió organitzadora, encapçalada per la D.O. Terra Alta, i participada també per l’INCAVI, l’Associació Terra de Garnatxes i el Consell Comarcal de la Terra Alta, que ha estat preparant el programa d’activitats que s’han anat desenvolupant des de l’any passat. 

El DARP i l’INCAVI també han assumit l’organització d’una jornada tècnica sobre temes històrics de la garnatxa, temes de tècnics vitícoles i valoració organolèptica dels vins elaborats amb garnatxes, per part de panels de tast de diferents regions europees, que tindrà lloc el divendres 13 d’abril a partir de les 16:20 hores, al Celler Joan Figueres de Gandesa.

El Departament d’Agricultura donarà suport econòmic al concurs amb un ajut de 40.000 euros, que s’adreçaran a les activitats de caràcter més tècnic de l’esdeveniment: jornada tècnica, tastos, acompanyament dels participants en les visites a les zones vitícoles del país, així com la recepció de benvinguda a Barcelona del jurat.

El concurs de  Garnatxes del Món es va crear fa cinc anys al Rosselló. Des de llavors s’han celebrat cinc edicions: tres a Perpinyà, una a l’Aragó i la darrera, a Sardenya, de la qual Catalunya va prendre el relleu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: