Acord entre la Federació d’Indústries de l’Alimentació i Begudes i la Federació d’Associacions de Periodistes

La Federació Espanyola d’Indústries de l’Alimentació i Begudes (FIAB) i la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) han signat un conveni de col·laboració per a l’elaboració d’un informe sobre el tractament de la informació relativa a l’alimentació, la nutrició i la salut.

Aquest informe serà elaborat de manera independent per la Comissió d’Arbitratge, Queixes i Deontologia del Periodisme, i té com a objectiu establir una sèrie de recomanacions ètiques i deontològiques sobre la informació relativa a alimentació, nutrició i salut amb la finalitat de contribuir a la difusió de continguts veraços, contrastats i basats en criteris científics.

“Els professionals dels mitjans de comunicació tenen un paper primordial a l’hora d’informar, sense crear alarmes injustificades, d’una qüestió tan sensible per a tots els ciutadans com l’alimentació. És molt important que una institució del prestigi de la Comissió d’Arbitratge, Queixes i Deontologia del Periodisme abordi amb total autonomia la qüestió”, ha assegurat Maurici García de Quevedo, director general de FIAB.

Per a la presidenta de la FAPE, Elsa González, “el periodisme és servei públic. Una col·laboració d’aquest tipus, que afecta el tractament periodístic d’assumptes tan sensibles com els relacionats amb la salut, constitueix una aportació a la societat. En el context actual, cal extremar la responsabilitat per les implicacions que poden generar procediments inadequats o poc ètics”.

120 milions de racions de menjar diàries

És important recordar que la indústria de l’alimentació i begudes espanyola és un sector vertebrador, que compta amb gairebé 30.000 empreses i mig milió de treballadors. És el primer sector industrial del país i proporciona al voltant de 120 milions de racions de menjar diari.

També es convenient de conèixer que els productes espanyols estan sotmesos a rigorosos controls per part de les autoritats europees -Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA)- i espanyoles -Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN)- abans d’arribar als consumidors.

És, per tant, molt important que la informació que es faci sobre l’elaboració i preparació dels aliments sigui veraç.

J.D.M.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: