ASAJA surt en defensa dels ramaders espanyols de porcí

ASAJA considera intolerables les acusacions fetes sobre el sector porcí espanyol, diumenge passat al programa ‘Salvados’ de La Sexta, fonamentades en les imatges gravades, de forma il·lícita, en una única explotació ramadera sense identificar. Convidem a aquest programa o a qualsevol altre que estigui interessat en conèixer l’autèntica realitat de sector porcí del nostre país a visitar totes les granges desitgin i a fer un seguiment de la cadena de producció en aquest sector.

Els ramaders espanyols produeixen d’acord a una exigent normativa europea sobre benestar animal, les condicions higienico-sanitàries de les granges, bioseguretat i traçabilitat en les seves produccions. Gràcies a això els consumidors poden adquirir productes amb qualitats més que demostrades, sans, segurs i a preus competitius.

La presentació de fets puntuals, trets de context, aïllats, i que no mostren la realitat del sector porcí, no s’han d’utilitzar per confondre al consumidor. Lluny de les imatges mostrades en el programa de La Sexta, les ramaderies espanyoles compleixen amb rigorosos requisits tant a les seves instal·lacions (metres quadrats per animal, ventilació, neteja i desinfecció, …) com pel que fa a altres paràmetres com són la identificació dels animals, la gestió de residus, les condicions de transport, etc.

Legislació inflexible

En relació a les greus acusacions abocades en el reportatge sobre el contingut d’antibiòtics en les carns de porc, ASAJA recorda que la legislació és inflexible en aquesta matèria, prohibint taxativament que els productes que es comercialitzen continguin cap resta de medicament quan arribin al consumidor. Per això, la llei preveu uns temps de carència a aplicar per a l’eliminació total dels medicaments en l’organisme dels animals i això es corrobora amb anàlisis clíniques per part de veterinaris oficials abans d’autoritzar la comercialització de les carns.

Finalment, ASAJA vol recordar que el sector del porcí espanyol, és un sector professional generador d’ocupació i model europeu de producció. Els més de 300.000 ramaders que conformen aquest sector són professionals que es dediquen 365 dies a l’any a proporcionar aliments sans i amb els més alts estàndards de qualitat als consumidors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: