El Port de Tarragona incrementa un 35,7% l’exportació de caps de bestiar durant els primers deu mesos de l’any

Des de 2012 i fins aquest mes d’octubre el Port de Tarragona ha mogut un total de 1’14 milions de caps de bestiar, a través de 300 vaixells destinats a aquesta càrrega. I si parlem del bestiar boví, i sumem les previsions de tancament de 2017, es preveu que es superin les millors expectatives, assolint les 300.000 unitats. Amb aquestes dades s’obria dijous passat la jornada tècnica sobre l’exportació d’animals vius que organitza anualment l’Associació Catalana de Productors de Boví de Carn (Asoprovac Catalunya) i que es va celebrar a la sala d’actes de l’Autoritat Portuària. Els encarregats d’inaugurar la jornada van ser Pedro Bernal, cap de Divisió Comercial i Desenvolupament de Negoci del Port de Tarragona, i Ricard Godia, president d’Asoprovac Catalunya.

Seguint amb les xifres de tràfic de bestiar, de moment, aquest 2017 la infraestructura portuària tarragonina ha exportat més de 308.996 caps de bestiar fins a l’octubre, la qual cosa representa un increment del 35,7% respecte el mateix període de l’any anterior. Concretament, la càrrega de boví ha augmentat un 163%, arribant a les quasi 80.000 unitats, i confirma així la tendència a l’alça d’aquestes exportacions. Per la seva banda, el moviment de bestiar oví tampoc es queda enrere i creix un 16,2% arribant als 229.562 unitats entre gener i octubre de 2017.

Per arribar a aquestes xifres, és important la comercialització amb països tercers, especialment de Líbia i més recentment Turquia i Egipte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: