La UE renova fins el 2022 la llicència de l’herbicida glifosat

Els representants dels Estats membres de la Unió Europea (UE) acaben d’aprovar la proposta de la Comissió Europea per renovar la llicència del controvertit herbicida glifosat cinc anys més, fins el 2022. És a dir, una majoria qualificada d’Estats membres (la meitat més un dels que sumen el 65% de la población comunitària) han votat a favor de la renovació d’aquest permís.

L’Estat espanyol es troba entre els 18 països (65,71% de la població europea) que han donat suport a la proposta. Nou estats, amb un total del 32,26% de la població, s’han oposat (Bèlgica, Grècia, França, Hongria, Itàlia, Xipre, Malta, Luxemburg i Àustria) i un, Portugal, s’ha abstingut de votar.

El resultat sorgeix del Comitè d’Apel·lació, darrera oportunitat que li quedava a la Comissió Europea perquè els estats recolzessin la seva proposta en el Comitè Permanent de Plantes, Animals, Aliments i Pinsos, després que el dia 9 de novembre hagués estat rebutjada amb l’abstenció de cinc països, quatre dels quals, entre ells Alemanya, han votat ara de manera positiva.

Amb aquest nou posicionament la Comissió renovarà la llicència del glifosat abans del 15 de desembre que es la data en que finalitzava l’actual pròrroga de la autorització.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: